«Ну вони і цирк влаштували»: Сабо в шоці від звільнення Шахтарем Ван Леувена і призначення Срни

Аватар Андрій Піскун Андрій Піскун
10089
0 голосів
«Ну вони і цирк влаштували»: Сабо в шоці від звільнення Шахтарем Ван Леувена і призначення Срни
Йожеф Сабо, Патрік Ван Леувен і Дарійо Срна. Колаж: Спорт-Експрес
Колишній тренер Динамо і збірної України Йожеф Сабо ексклюзивно для sport-express.ua висловився про звільнення Патріка Ван Леувена з посади головного тренера Шахтаря і призначенням в.о. Дарійо Срни.

Не допомогла навіть перемога над Антверпеном в Лізі чемпіонів! Шахтар звільнив Патріка Ван Леувена після 12-ти матчів на чолі донецької команди.

Sport-express.ua вирішив дізнатись думку Йожефа Сабо з приводу неоднозначного рішення, але наше питання застало спеціаліста зненацька.

«Невже за Ван Леувена ніхто не заступився із футболістів? Має бути якась рівноправність, йолки-палки»

«Шахтар звільнив Ван Леувена? Та ви що! Ну вони і цирк влаштували. Спочатку Йовічевича звільнили, який непогано працював, тепер голландця. Взагалі дивно, що його зняли після вольової перемоги над Антверпеном. Якщо і звільняти, то це треба було робити до матчу у Бельгії, а не тепер».

Сабо бачить туманні перспективи для Шахтаря після відходу голландця.

«Невже за Ван Леувена ніхто не заступився із футболістів? Має бути якась рівноправність, йолки-палки. Я можу тільки поспівчувати Ван Леувену. Він тільки прийшов до Шахтаря, пропрацював 12 матчів і його одразу прибрали. Що тепер буде з Шахтарем, я не знаю».

Наступником Ван Леувена у Шахтарі став Дарійо Срна, якого призначили в.о. головного тренера. Сабо не впевнений, що це правильне рішення.

«Срна був чудовим футболістом, але як тренер для мене він загадка. Я навіть не знаю, чи він навчався на тренера. Потрібно знати, скільки давати навантажень, як починати сезон тощо. Я підтримуватиму Срну, він хороша людина, професіонал, але я не знаю, чи вийде у нього в Шахтарі».

«Ван Леувен мав кваліфікованих асистентів, які працювали в пристойних клубах. А кого дадуть Срні: якогось колишнього футболіста»

Сабо вважає, що хорвату потрібен хороший тренерський штаб.

«Срні потрібні хороші помічники. Ван Леувен мав кваліфікованих асистентів, які працювали в пристойних клубах. А кого дадуть Срні: якогось колишнього футболіста? Ну і що з нього взяти?».

На думку Сабо, зміна тренера у розпал чемпіонату не піде на користь команді.

«Чи піде на користь Шахтаря зміна тренера? Не думаю. Футболісти Шахтаря, швидше за все, будуть психологічно пригнічені після звільнення Ван Леувена».

Наостанок Сабо висловив припущення, чому Ахметов звільнив Йовічевича.

«Думаю, Йовічевич вимагає підвищення зарплати, а до Ахметова не можна звертатися з грошовими питаннями, він сам знає, коли і кому підняти. Ахметов одразу відкидає від себе таких людей».

  • Під керівництвом ван Леувена Шахтар провів 12 матчів, у яких здобув сім перемог та зазнав двох поразок, тричі зігравши у нічию
  • Після десяти турів УПЛ «гірники» займають третє місце у турнірній таблиці, відстаючи від лідера Полісся на два очки, але маючи гру в запасі.
  • Дебютною грою для Срни на чолі Шахтаря стане поєдинок проти ЛНЗ, який відбудеться 21 жовтня.