«Його сили й потужності не вистачає надовго»: ван Леувен висловився про легіонера Шахтаря та повернення Бондаря

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
240
0 голосів
«Його сили й потужності не вистачає надовго»: ван Леувен висловився про легіонера Шахтаря та повернення Бондаря
Патрік ван Леувен. Фото: ФК Шахтар
Головний тренер донецького Шахтаря Патрік ван Леувен прокоментував спаринг проти львівського Руху (2:0) та розповів про підготовку команди до найближчих офіційних матчів.

Патрік ван Леувен повідав про останні новини з розташування Шахтаря, який не припиняє тренувального процесу в час міжнародної паузи для поєдинків національних збірних.

Зокрема, «гірники» провели товариський спаринг проти Руха (2:0). 

«Нам бракує гравців збірної, а для всіх інших футболістів, які не входять до її складу, це майже двотижнева перерва, саме тому ми організували для них товариську зустріч з Рухом. 

Для мене це був позитивний досвід з огляду не на результат, а на те, як ми грали, як футболісти змогли показати себе після двох днів важких тренувань. Я задоволений спарингом, задоволений групою і тим, як усі працювали останніми днями». 

Розповів ван Леувен і про поточний фізичний стан провідного захисника своєї команди Валерія Бондаря, а також виокремив бразильця Невертона, який забив один з голів Руху. 

«Він (Бондар) добре попрацював над фізичною формою, останні чотири дні повністю перебуває у загальній групі й готовий продовжувати. Радіємо, що він повернувся і набрав гарні кондиції.

Знали від самого початку, що Невертону необхідно дати час. Він має потрібні якості, швидкість, технічні навички. Однак його сили й потужності не вистачає надовго. Хочемо підготувати його, щоб він завжди був готовий», – сказав ван Леувен в інтерв’ю клубній пресслужбі Шахтаря.

  • Після десяти турів в українській Прем'єр-лізі (дев'ять зіграних матчів) Шахтар має в активі 18 очок та наразі посідає третю сходинку, поступаючись Поліссю одним пунктом (у команди з Житомира на одну гру більше) та Кривбасу двома. У команди Юрія Вернидуба теж на гру більше.
  • В 11 турі Шахтар зіграє проти ЛНЗ. Поєдинок заплановано на 21 жовтня. Початок гри о 17:00.