Клуби УПЛ провели зустріч з Комітетом арбітрів УАФ: сторони узгодили революційне нововведення

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
378
0 голосів
Клуби УПЛ провели зустріч з Комітетом арбітрів УАФ: сторони узгодили революційне нововведення
Логотип УПЛ. Фото: УПЛ
Клуби УПЛ отримали можливість почути від представників Комітету арбітрів УАФ розбір суперечливих моментів у матчах чемпіонату, натомість орган асоціації пообіцяв показувати відеорозбір матчів загалу.

Представники клубів УПЛ зустрілися з керівником Комітету арбітрів УАФ Лучано Лучі та головним експертом з арбітражу Ніколою Ріццолі. Також на онлайн-зустрічі було присутнє керівництво УАФ та УПЛ.

Директор Прем'єр-ліги Євген Дикий розповів про закулісся даної розмови:

«Такі зустрічі дуже потрібні, маємо надію, що вони відбуватимуться на постійній основі. Колеги з Комітету арбітрів продемонстрували, яким чином відбувається аналіз усіх матчів УПЛ. Це дійсно кропітка робота, кожен епізод розглядається, аналізується та заноситься в окремий файл».

За словами очільника ліги, всі сторони отримали задоволення від даної співпрації:

«Сторони обмінялися думками стосовно якості арбітражу матчів чемпіонату України, розглянули та проаналізували ситуації за попередні тури, щодо яких у клубів виникали зауваження та запитання. Розмова була відверта, конструктивна, усі залишилися задоволені та подякували за цю роботу».

Наостанок у коментарі пресслужбі УПЛ Дикий розповів про нововведення, про яке сторони домовилися на зустрічі:

«Також клубами було висловлено побажання, щоб робота Комітету арбітрів була більш відкритою. Попередньо досягнуто домовленості, що відеорозбір матчів, який проводиться органом, буде доступний на офіційних ресурсах Комітету».

  • Раніше на зібранні власників клубів УПЛ неодноразово підіймалася тема невдоволення суддівством.
  • Пропонувалося призначати суддів жеребкуванням, а Комітет арбітрів вивести з-під юрисдицкії УАФ.