Слідом за Запорізькою: Закарпатська асоціація футболу висловила претензії на адресу УАФ та Павелка

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
1153
0 голосів
Слідом за Запорізькою: Закарпатська асоціація футболу висловила претензії на адресу УАФ та Павелка
УАФ. Фото: Google
Закарпатська асоціація футболу заявила, що застава у розмірі 20 мільйонів гривень за Андрія Павелка та Юрія Запісоцького була внесена невідповідно до чинного законодавства.

Закарпатська асоціація футболу у листі до першого віцепрезидента УАФ Олега Протасова заявила, що застава у розмірі 20 мільйонів євро за відсторонених від посад президента УАФ Андрія Павелка та Генерального секретаря Юрія Запісоцького була внесена невідповідно до чинного законодавства:

«Вилученням державними органами близько 20 мільйонів гривень цільових фінансових коштів підприємства Української асоціації футболу ТОВ «УАФ Маркетинг», що були передбачені на розвиток футболу, внесених незаконно в якості застави за вищевказаних посадових осіб, що призвело до значних збитків для нашої організації», – йдеться у листі Закарпатської асоціації футболу.

Зазначимо, що Запорізька обласна асоціація футболу вимагає призупинення повноважень першого віцепрезидента УАФ – Анатолія Дем'яненка та призначення в.о. генерального секретаря УАФ, а також підозрює, що організація для захисту Андрія Павелка та Юрія Запісоцького в судах потратила понад 20 мільйонів гривень на послуги адвокатів та застави.

  • Над президентом УАФ Андрієм Павелком ще з листопада 2022 року триває слідство у справі про розкрадання коштів на побудову заводу з виготовлення штучних полів.
  • Починаючи з лютого 2023 року, функціонер був відсторонений від своєї посади на час слідства.
  • У червні суддя Шевченківського районного суду міста Львова відправив Андрія Павелка до СІЗО.
  • Також суд заарештував підозрюваного в розкраданні коштів генерального секретаря УАФ Юрія Запісоцького.