Арсенал вирвав перемогу над Ман Сіті, вирішальний гол був забитий після заміни Зінченка: історичний матч Артети

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
350
0 голосів
Арсенал вирвав перемогу над Ман Сіті, вирішальний гол був забитий після заміни Зінченка: історичний матч Артети
Момент, який міг змінити гру. Фото: Google
В центральному поєдинку восьмого туру англійської Прем'єр-ліги між лондонським Арсеналом та Манчестер Сіті, каноніри вирвали перемогу у чинного чемпіона в кінцівці гри (1:0).

Від протистоянь з вивіскою Арсенал – Манчестер Сіті чекаєш зливи голів, безкомпромісної боротьби, інтриги, відкладаєш на півтори години всі справи, але… Не завжди сподівання виправдовуються. От як сьогодні.

Якщо зазирнути в статистику, то в першому таймі монстри АПЛ спромоглися завдати один (!!!) удар в площину воріт на двох. Зробили це підопічні Пепа Гвардіоли.

А найцікавішим моментом першої сорокап’ятихвилинки став шалений підкат Ковачича проти Мартіна Едегора, через який хорвату ледь не виписали пряму червону. Однак, переглянувши епізод на ВАРі суддя Матео пожалів.

Український легіонер «канонірів» Олександр Зінченко вже традиційно матч до кінця не дограв. Його на 75 хвилині замінив  Такехіро Томіясу. 

І саме японець став одним з тих, завдяки кому Арсенал вирвав перемогу: під час затяжної атаки Томіясу м'яко скинув м'яча на Кая Гаверца, той на Мартінеллі і Габріель забив розкішним ударом свій першим голом в сезоні. Хоча і не  без рикошету від Габріеля, того, що з Сіті.

Ця вікторія Арсеналу стала першою для їх головного тренера Мікеля Артети в протистоянні з Пепом Гвардіолою в АПЛ.

Англія. Прем’єр-ліга

8-й тур

Арсенал – Манчестер Сіті 1:0 (0:0)

Гол: Мартінеллі, 87.

  • Після гри з Манчестер Сіті команда Мікеля Артети має в активі 20 очок та другу сходинку в турнірній таблиці англійської Прем’єр-ліги. У «канонірів» порівну залікових балів з Тоттенхемом.
  • Команда Пепа Гвардіоли має на два пункти менше за «канонірів» і наразі перебуває на третій позиції. 
  • В наступному турі Арсенал на виїзді зіграє лондонське дербі проти Челсі. Поєдинок заплановано на 21 жовтня. Початок гри о 19:30.
  • Манчестер Сіті в дев’ятому турі вдома прийматиме Брайтон Роберто Де Дзербі. Матч буде зіграно 21 жовтня. Початок поєдинку о 17:00.