«Срна вже тоді був лідером»: ексфорвард Шахтаря згадав Матузалема, Чигринського та інших гравців часів Луческу

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
206
0 голосів
«Срна вже тоді був лідером»: ексфорвард Шахтаря згадав Матузалема, Чигринського та інших гравців часів Луческу
Даріо Срна. Фото: Шахтар
Нігерійський колишній форвард київського Динамо та донецького Шахтаря Еманнуель Окодува розповів про найкращого легіонера, з яким він перетинався, коли грав у складі «гірників».

В ексклюзивному інтерв’ю для сайту «Український футбол» Еманнуель Окодува назвав найсильнішого легіонера за його час перебування в Шахтарі.

«Матузалем – це взагалі бомба. Він був надзвичайно технічним гравцем, мав чудове бачення поля, міг в дотик віддати гольову передачу, а там все вже від нападника залежало. У той час він був лідером команди»

Нігерієць впевнений, що бразилець мав всі шанси стати зіркою світового рівня.

«Матузалем міг дорости до гравця світового рівня. Чи завадив йому характер? Не можу так сказати, він був нормальним в колективі, без скандалів. Тоді всі бразильці були своїми в колективі – Елано, Фернандінью, Жадсон».

Колишній нападник сказав, що Даріо Срна був справжнім лідером, а Дмитро Чигринський став його другом.

«Срна вже тоді був лідером команди, це було помітно. Він запросто міг поїхати грати в сильний європейський клуб, але він вирішив залишатися в Шахтарі до кінця. Чигринський – це мій товариш.

На жаль, не зміг його привітати, коли він повернувся у Шахтар, оскільки його немає в Instagram. Він бачив усе поле, міг спокійно віддати точний пас на 40-50 метрів… Я обожнював його передачі!», — сказав Окудува.

  • Еманнуель Окодува виступав в Шахтарі в сезоні 2006/2007.
  • За цей час нападник відзначився чотирма голами та однією результативною передачею у восьми матчах за «гірників».
  • Матузалем провів 112 матчів за Шахтар, почавши свої виступи в цьому клубі в 2004 році і закінчивши в сезоні 2006/2007.
  • Бразилець відзначився 33 голами та 13 асистами.
  • За Шахтар Срна виступав з 2003 по 2018 рік: провів 536 матчів, забив 49 голів, віддав 121 асист та виграв 26 трофеїв (10 чемпіонств, сім кубків та вісім суперкубків України та Кубок УЄФА).
  • До свого третього пришестя, Дмитро Чигринський виступав за Шахтар з 2002 по 2009 та з 2010 по 2015 роки. За цей час захисник зіграв 189 ігор за донеччан та здобув 14 трофеїв, серед яких і Кубок УЄФА.