«Мені зателефонував Суркіс»: екснападник Динамо згадав, як президент киян зірвав його трансфер у Європу

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
915
0 голосів
«Мені зателефонував Суркіс»: екснападник Динамо згадав, як президент киян зірвав його трансфер у Європу
Ігор Суркіс. Фото: ФК Динамо
Колишній нападник Динамо Еманнуель Окодува пригадав свій невдалий період у київському клубі. Заради біло-синіх він відмовив австрійському Зальцбургу.

Нігерійський екснападник Динамо (Київ) Еманнуель Окодува пригадав, як влітку 2008 року перейшов до Динамо з Беерсхота за 200 тисяч євро.

«У той час я грав у Бельгії та мав запрошення від колишнього тренера донецького Металурга Ко Адріансе, який кликав мене в Зальцбург. Проте мені зателефонував сам президент київського Динамо Ігор Суркіс, і я вже не думав вдруге. Я хотів повернутися в Україну».

Колишній футболіст розповів, що завадило йому показати себе у Динамо.

«Я отримав травму на зборі та зробив операцію в Бельгії. Після цієї операції я досі, коли граю в футбол, відчуваю дискомфорт в нозі».

За словами Окодува відповів, чи намагався він розірвати контракт із біло-синіми після отриманої травми.

«Ні, такого не було. Я ж їздив тоді в оренди, вдруге потрапив у Кубань. З президентом Динамо після підписання контракту я більше не розмовляв», – розповів Окодува в інтерв’ю сайту «Український футбол».

  • Окодува знаходився у структурі киян до 2012 року з перервами на оренди, однак так і не провів за першу команду жодного поєдинку;
  • Нігерієць в Україні також виступав за Ворсклу (2001-2002 рр.), київський Арсенал (2002-2006 рр.), Шахтар (2006-2007 рр.) та донецький Металург (2007-2008 з перервами).