«Мене придбав не Луческу, а Ахметов»: колишній форвард Шахтаря розкритикував румунського тренера

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
773
0 голосів
«Мене придбав не Луческу, а Ахметов»: колишній форвард Шахтаря розкритикував румунського тренера
Мірча Луческу. Фото: ФК Динамо
Колишній нападник Шахтаря та Динамо Еманнуель Окодува пригадав свій невдалий період у донецькому клубі. Нігерієць вважає, що розвитку його кар’єри у лавах «гірників» завадив тодішній головний тренер Мірча Луческу.

Еманнуель Окодува пригадав, що після завершення сезону 2005/06, який він провів у лавах київського Арсеналу (став найкращим бомбардиром УПЛ на рівні із бразильським нападником Шахтаря Брандао – по 15 голів), ним цікавилися «гірники» та Динамо.

«З Європи не було ніяких пропозицій. Були тільки Шахтар та Динамо. Обрав Шахтар, бо вони першими мені запропонували приєднатися до них. Звісно, якби Динамо тоді зробило б пропозицію першими, то я залишився б у Києві»

Окодува перейшов до Шахтаря влітку 2006 року за один мільйон євро, однак затримався у Донецьку лише на пів року (вісім матчів, чотири голи, один асист), після чого був проданий за 700 тисяч євро донецькому Металургу.

На думку ексфутболіста, до такого невдалого розвитку подій призвела недовіра до нього зі сторони тодішнього головного тренера Шахтаря Мірчі Луческу.

«У Луческу я зіграв лише декілька ігор і все. Просто треба було зізнатися в тому, що він любить бразильських футболістів. Я думаю, що не він мене придбав, а президент Шахтаря Рінат Ахметов. Якби Луческу мене дійсно хотів, то я мав би набагато більше ігрової практики».

Окодува заявив, що Містер має упереджене ставлення до африканських футболістів, пригадавши його слова після цьогорічного домашнього матчу проти Бешикташа (2:3) в раунді плей-оф кваліфікації Ліги конференцій.

«Якби я був бразильцем, то грав би більше у Луческу. Потрібно у нього запитати, чому він до всіх інших ставився не так добре. Ви ж чули, що він сказав після гри з Бешикташем? Він сказав, що грав проти збірної Африки! Це ненормально взагалі», – сказав Окодува в інтерв’ю сайту Український футбол.

  • Нагадаємо, що до Динамо нападник перейшов із бельгійського Беерсхота влітку 2008 року за 200 тисяч євро;
  • Футболіст знаходився у структурі біло-синіх до 2012 року з перервами, однак так і не провів за першу команду жодного поєдинку.