Циганков та Довбик пишуть історію Жирони: команда українців повторила досягнення, яке трималось 70 років

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
1179
0 голосів
Циганков та Довбик пишуть історію Жирони: команда українців повторила досягнення, яке трималось 70 років
Артем Довбик та Віктор Циганков. Фото: Google
Жирона з Віктором Циганковим та Артемом Довбиком завдяки перемозі над Вільяреалом у матчі сьомого туру Прімери очолила турнірну таблицю Ла Ліги, чим повторила історичне досягнення.

У середу, 27 вересня, Жирона у виїзному матчі чемпіонату Іспанії обіграла Вільярреал із рахунком 2:1 та очолила турнірну таблицю чемпіонату Іспанії.

Віктор Циганков та Артем Довбик вийшли у стартовому складі каталонської команди, але були замінені на 89-й та 69-й хвилинах відповідно, а статистичні портали гідно оцінили виступ українців

Ексфорвард Дніпра-1 відзначився забитим голом після навісу від Савіо з лівого флангу.

За інформацією OptaJose, Жирона стала першою каталонською командою, яка очолила турнірну таблицю після семи турів за останні 70 років. Востаннє це вдавалось Еспаньйолу у сезоні 1952/53.

Також Жирона повторила досягнення серед команд, які ніколи не були чемпіонами, але у стартових семи турах набрали 19 очок. Раніше цим двічі міг похизуватись Еспаньйол (1932/33, 1952/53) та хіхонський Спортінг (1979/80).

  • Довбик забив вже три голи та віддав дві результативні передачі в цьому сезоні у складі каталонців.
  • Циганков в нинішній кампанії має один м'яч та один асист.
  • Завдяки перемозі Жирона вийшла на перше місце у Ла Лізі з 19 балами. 
  • У наступному турі чемпіонату Іспанії Жирона зіграє у домашньому поєдинку проти мадридського Реала, який посідає другу сходинку. Гру заплановано на 30 вересня.