УАФ жорстко виступила проти рішення УЄФА: асоціація закликає бойкотувати змагання за участю рф

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
1731
0 голосів
УАФ жорстко виступила проти рішення УЄФА: асоціація закликає бойкотувати змагання за участю рф
Дім футболу. Фото: УАФ
УАФ виступила проти рішення УЄФА допустити до міжнародних змагань російські команди U-17 з рф. Асоціація закликала бойкотувати змагання за участю країни-агресора.

Українська асоціація футболу виступила з офіційною заявою, у якій виступила проти рішення УЄФА повернути до міжнародних змагань російські команди U-17.

У тексті звернення, опублікованого пресслужбою УАФ, українські футбольні чиновники наполягають на збереженні попередніх рішень УЄФА та ФІФА щодо недопущення всіх російських команд до участі у міжнародних змаганнях під егідою даних організацій.

«УАФ підтверджує, що не братиме участі у жодних змаганнях за участі російських команд та звертається до інших асоціацій-членів УЄФА з проханням бойкотувати можливі матчі за участі команд з рф за умови їх допуску».

В УАФ підкреслили, що такі рішення ведуть до легітимізації російської воєнної агресії.

«Переконані, що прийняття подібних рішень щодо поступового повернення команд з рф до участі у змаганнях у розпал воєнних дій, які веде російська федерація проти України, є безпідставним та таким, що толерують російську агресивну політику».

Українська асоціація наполягає на перегляді цієї ситуації.

«Рішуче закликаємо УЄФА переглянути дане рішення та залишити в силі попереднє рішення про повне відсторонення будь-яких команд з рф від участі у міжнародних змаганнях», – йдеться у зверненні.

Нагадаємо, що після початку повномасштабного вторгнення всі російські національні команди та клуби отримали дискваліфікацію від міжнародних змагань під егідою УЄФА.