УЄФА повернув росіян у змагання: офіційна заява союзу європейських футбольних асоціацій

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
1473
0 голосів
УЄФА повернув росіян у змагання: офіційна заява союзу європейських футбольних асоціацій
УЄФА. Фото: Google
Союз європейський футбольний асоціацій (УЄФА) прийняв офіційне рішення про повернення на міжнародну арену росіян. Поки у змаганнях зможе брати участь тільки збірна рф U-17.

УЄФА офіційно повідомив про позитивно ухвалене рішення щодо повернення збірних росії U-17 до європейських турнірів. Про це сказано у заяві Союзу європейський футбольний асоціацій.

В УЄФА вважають, що не мають права застосовувати санкції до неповнолітніх.

«Дітей не можна карати за дії, відповідальність за які лежить виключно на дорослих, і твердо переконаний, що футбол ніколи не повинен переставати надсилати меседжі миру та надії. 

Особливо прикро те, що через конфлікт, що продовжується, покоління неповнолітніх позбавлене права змагатися в міжнародному футболі».

Тому Союзу європейський футбольний асоціацій вирішив повернути на міжнародну арену росіян до 17 років.

«З цих причин виконком УЄФА ухвалив рішення, що російські команди неповнолітніх гравців будуть знову допущені до змагань цього сезону. У зв'язку з цим виконком звернувся до адміністрації УЄФА з проханням запропонувати технічне рішення, яке б дозволило відновити збірні росії до 17 років (як юнаків, так і дівчат), навіть якщо жеребкування вже проведено», — сказано у заяві. 

Президент УЄФА Александер Чеферін запевнив, що дорослий футбол до росії повернеться ще не скоро.

«Відсторонення УЄФА російських дорослих команд продовжується, і це відображає прагнення виступити проти насильства і агресії. 

УЄФА сповнений рішучості зберігати цю позицію доти, допоки війна не закінчиться і мир не буде відновлений».

Нагадаємо, що після початку війни в Україні всі російські національні команди та клуби отримали дискваліфікацію від міжнародних змагань під егідою УЄФА. Таке рішення було ухвалено без терміну дії до подальшого його перегляду.