Ексхавбек Зорі подав до суду на луганську команду: президент клубу обманув гравця

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
424
0 голосів
Ексхавбек Зорі подав до суду на луганську команду: президент клубу обманув гравця
Максим Казаков. Фото: ФК Зоря
Колишній півзахисник Зорі Максим Казаков розповів, що луганці мають перед ним фінансові заборгованості, які тягнуться ще з 2022 року. Футболіст подав позов до Палати з вирішення спорів УАФ.

Ексхавбек Зорі Максим Казаков розповів, що на зборах влітку 2022 року луганці повідомили, що не розраховують на нього.
Футболіст почав пошуки нової команди для себе, а Зоря перестала взагалі платити йому зарплатню.

«Я щодо боргів звертався до свого агента Вадима Шаблія, аби він допоміг вирішити це з керівництвом. Він казав: «Давай через два-три дні, через пару тижнів…». Все затягувалося, і ніякої відповіді я не отримував».

Зрозумівши, що допомоги від агента він не отримає, Казаков вирішив діяти самостійно.

«Потім я сказав Шаблію, що якщо в нього не виходить вирішити це, то я буду звертатися до юриста. Він запропонував зв’язати мене із якимось своїм юристом. У підсумку марно прочекав ще два-три тижні. В один момент у мене увірвався терпець, і я самостійно звернувся до юриста, про що повідомив агента».

На думку футболіста, Шаблій не хотів через нього псувати стосунки із президентом Зорі Євгеном Гєллєром, адже в команді багато його клієнтів.

Цікаво, що за словами Казакова, футболісти Зорі писали колективний до менеджменту через суттєві заборгованості ще влітку 2022 року.

«Перед початком минулого сезону гравці Зорі написали колективний лист до клубу, бо заборгованості перевищували три місяці. Гєллєр тоді приїхав на збори у Польщу та пообіцяв, що усі заборгованості будуть закриті. Особисто стосовно мене він свою обіцянку не виконав».

Казаков не зміг знайти собі команду до завершення трансферного вікна. Водночас луганці не дозволяли йому тренуватися із командою і не платили зарплатню. Гравець подав позов на клуб.

«Я почав діяти через юриста. За процедурою, наскільки я знаю, треба два чи три листи написати до клубу, якщо є суттєві заборгованості. Ми це зробили. Ніякої відповіді Зоря не надала. Я подав позов до Палати з вирішення спорів УАФ».

Хавбек запевняє, що Зоря йому винна гроші більше ніж за сезон.

«Борги Зорі переді мною тягнуться із 2022 року. Я не один такий. Точно знаю, що ще є декілька колишніх гравців та тренерів Зоря, які подали аналогічні позови на клуб», – розповів Казаков в інтерв’ю сайту «Український футбол».

Нагадаємо, що Казаков був гравцем Зорі із 2018 по 2023 рр. За цей час провів за команду дев’ять матчів. На початку цього сезону на правах вільного агента доєднався до друголігової Дружби.