«Тут також судді вам винні?»: Вацко жорстко відреагував на інтерв’ю Надєїна

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
332
0 голосів
«Тут також судді вам винні?»: Вацко жорстко відреагував на інтерв’ю Надєїна
Іван Надєїн. Фото: Верес
Відомий український футбольний журналіст Віктор Вацко жорстко висловився щодо інтерв’ю, яке президент рівненського Вереса Іван Надєїн дав «Українському футболу».

У п’ятницю, 22 вересня, на сайті «Український футбол» з’явилося інтерв’ю з президентом Вереса Іваном Надєїном, у якому він поділився подробицями зустрічі власників клубів української Прем’єр-ліги.

Віктор Вацко прочитав матеріал та прокоментував кілька тез Надєїна. Зокрема, журналіст не згоден з президентом Вереса у тому питанні, що реформи у суддівстві зроблять УПЛ сильнішою. 

«Та ні. Суддівство тут відіграє не ключову роль, на мій погляд.  Сильнішою УПЛ стане, коли вона перетвориться на самодостатню структуру, яка матиме тверду керівну руку, генеруватиме прибуток, ставатиме потужнішою економічно, коли клуби самі для цього будуть прикладати великі зусилля».

Також Надєїн заявив, що наступного року клуби планують об’єднатися і провести тендер щодо єдиного телепулу, а також запросити іноземні компанії, наприклад «Canal+».

Відомий коментатор не розділяє оптимістичні погляди президента Вереса щодо французького телеканалу.

«Ну от скажіть мені, який тендер ви хочете провести, який конкурс ви хочете підготувати, який продукт ви хочете продати «Canal+»? 

Вам все літо говорили, що необхідно спільно інвестувати кошти, щоб створити свою структуру в межах УПЛ, яка буде генерувати телевізійний продукт для ліги, створювати його та займатись продакшном, роботою зі спонсорами та партнерами. Щоб клуби виступали співвласниками цієї структури і контролювали її». 

Вацко пояснив, чому французи транслюють чемпіонат Польщі.

«Що ви зробили у підсумку? Якщо ви не знаєте, «Canal+» просто транслює матчі польського чемпіонату, купуючи картинку, яку забезпечує безпосередньо структура Екстракляси. Тут також судді вам винні?», — сказав журналіст в ефірі ютуб-каналу «Вацко on air». 

  • Нагадаємо, що «Canal+» – це приватний французький телевізійний канал з абонентською платою.