«Людина футбол з космосу бачила»: колишній гравець Металіста дав характеристику Курченко

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
1142
0 голосів
«Людина футбол з космосу бачила»: колишній гравець Металіста дав характеристику Курченко
Сергій Курченко. Фото: Google
Колишній нападник харківського Металіста Володимир Барилко відверто розповів про опального президента клубу Сергія Курченка, який нині переховується від правосуддя.

Володимир Барилко пригадав свої виступи в складі харківського Металіста, коли там заправляв одіозний посіпака президента-втікача Януковича, мільйонер Сергій Курченко.

Барилко розповів, що людина була максимально далека від футболу і реалій життя взагалі. Фактично він просто сидів на місці Олександра Ярославського, в якого клуб правдами-неправдами відібрали.

«Курченко - «космонавт». Людина, реально, футбол із космосу бачила. Він взагалі в ньому не розбирався. Не знаю, у чому він у принципі розбирався.

Ми тоді виграли в ПАОКу 2:0 у Салоніках. Вхід у сезон, гра була жахлива. Курченко заходить: «Це була найкраща гра, що я бачив». Я, щоб не заржати, зайшов за душову», – розповів Барилко в інтерв’ю FanDay.

  • В складі Металіста Володимир Барилко зіграв одну офіційну гру в українській Прем'єр-лізі.
  • На початку жовтня 2014 СБУ з ГПУ повідомили, що згідно з матеріалами низки кримінальних справ, Сергій Курченко — головний фінансист сім'ї Віктора Януковича — створив та безпосередньо здійснював керівництво злочинною організацією, діяльність якої завдала збитків державі у нафтогазовій та банківський сферах на загальну суму в приблизно 5 млрд грн.
  • За справою Курченка допитано близько 550 осіб, проведено понад 100 обшуків, накладено арешт на особисті рахунки, рухоме та нерухоме майно на загальну суму понад 1,2 млрд гри, проведено арешти 4 осіб, підозрюваних у скоєнні злочинів.
  • Курченку оголошено підозру у вчиненні злочинів. За наявними даними, він переховується в Росії, де в порушення українського законодавства набув громадянство РФ,
  • Після Євромайдану та революції в Україні, Курченку у надзвичайному режимі було надано громадянство Сербії. 
  • 21 листопада 2014 уряд Сербії повідомив про відкликання громадянства Курченка задля уникнення погіршення дипломатичних стосунків з ЄС.