Стало відомо, хто переконав Зінченка перейти із Манчестер Сіті в Арсенал – це не Артета і не Гвардіола

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
237
0 голосів
 Стало відомо, хто переконав Зінченка перейти із Манчестер Сіті в Арсенал – це не Артета і не Гвардіола
Олександр Зінченко та Габріель Жезус. Фото: Арсенал
Форвард лондонського Арсенала Габріел Жезус розповів, що відіграв значну роль у трансфері українського футболіста Олександра Зінченка до «канонірів».

Габріел Жезус розповів, що свого часу приїхав додому до Олександра Зінченка разом зі спортивним директором Арсенала Еду.

«Я був у Манчестері разом з родиною, і наступного дня мав приїхати до Лондона на машині. Еду написав мені, що вони їдуть до Зіни додому, тому я можу до них приєднатися, якщо хочу, і я сказав: «Добре».

Бразильський нападник заявив українцю, що той має приєднатися до «канонірів».

«Він був здивований. Я просто сказав: «Зіна, ти маєш прийняти рішення, як я». Він відповів: «Не знаю, треба спочатку поговорити з дружиною». Але в підсумку він погодився».

Форвард зізнався, що добре ставиться до нашого співвітчизника.

«Я щасливий, якщо трохи допоміг йому в цьому, тому що він мені подобається як гравець, як людина. Я ставлюся до нього як до брата і дуже радий, що він прийшов», — наводить слова Жезуса ТalkSPORT.

  • Жезус грав за Манчестер Сіті з 2017 по 2022 рік, Зінченко виступав за містян з 2016 по 2022 (сезон 2016/2017 оренда в ПСВ).
  • Разом бразилець та українець зіграли 112 ігор (20 за Арсенал та 92 за Манчестер Сіті) та організували два голи.
  • Габріель перейшов до Арсеналу за 52,20 млн євро на початку червня 2022 року. Водночас Зінченко приєднався до лондонців наприкінці того ж місяця за 35 млн євро.