«Економ-класу було достатньо для перемоги»: португальська преса відреагувала на звитягу Порту над Шахтарем

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
375
0 голосів
«Економ-класу було достатньо для перемоги»: португальська преса відреагувала на звитягу Порту над Шахтарем
Шахтар – Порту. Фото: Шахтар
Португальська преса після перемоги Порту над Шахтарем у матчі Ліги чемпіонів висловила пошану до «гірників», але вчергове підкреслила різницю в класі команд.

19 вересня Шахтар стартував у груповому етапі Ліги чемпіонів поразкою від Порту з рахунком 1:3. Різні португальські видання після даного матчу висловили досить контраверсійні думки, але всі вони солідарні в одному: Порту взяв Шахтар класом.

Так, видання Ojogo підкреслило визначальну роль Вендерсона Галено, який оформив у Гамбурзі дубль:

«Порту не просто виклався на повну: він виклався на повну завдяки невгамовному 25-річному португальсько-бразильському футболісту, який підірвав мізки українським захисникам».

Портал Abola відзначив запас, який «дракони» оформили у першому таймі, щоб далі спокійно дограти матч:

«Оскільки це була гра, яку Порту повинен був виграти через різницю в класі між ними та їхніми опонентами, то вони виконали свій обов'язок. Можна сказати, що економ-класу, особливо помітного в другому таймі, було достатньо для перемоги».

А ось сайт Observador підійшов з більшою повагою до команди Патріка ван Леувена, але підкреслив, що за підбором виконавців «гірники» все ж дуже поступаються:

«Якщо на початку Шахтарю ще вистачало мужності тримати удар, то після 2:1, та ще й через те, як команда пропустила, це був ніби удар в пах. Порту був упевнений у перемозі над Шахтарем, який ніколи не втрачав радості від гри, але мав більше «сумних» виконавців, як для такого рівня, як Ліга чемпіонів».

  • Другий матч між Порту та Шахтарем на груповому етапі відбудеться 13 грудня о 22:00 на «Ештадіу да Драгау».
  • У другому турі Ліги чемпіонів «гірники» у Бельгії зіграють з Антверпеном, а «дракони» вдома приймуть Барселону. Обидва матчі відбудуться 4 жовтня.