«Хотілось би бачити рейтинги арбітрів з оцінками»: у Вересі розкритикували суддівство в УПЛ

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
180
0 голосів
«Хотілось би бачити рейтинги арбітрів з оцінками»: у Вересі розкритикували суддівство в УПЛ
Юрій Габовда. Фото: Google
Спортивний директор Вереса Юрій Габовда розкритикував суддівство після матчу шостого туру УПЛ проти Полісся (1:2) та пояснив причину свого обурення.

15 вересня відбувся матч шостого туру чемпіонату України. Полісся у домашньому поєдинку здобуло перемогу (2:1) над Вересом.

Ключовим епізодом зустрічі стало призначення пенальті після влучання м’яча в руку захиснику рівнян Протасевичу, який не міг уникнути контакту з м’ячем після рикошету.

Після матчу спортивний директор Вереса Юрій Габовда в соцмережах написав пост на підтримку команди, дорікнувши роботі арбітрів у матчі з Поліссям.

«Пані Монзуль, ще довго чекати змін? А то ми вже «втомилися» від різних трактувань для «різних» команд», – звертається Габовда до очільниці Комітету арбітрів УАФ.

Сайт «Український футбол» звернувся за коментарем до Юрія Габовди:

«Я не хотів би обширно коментувати суддівство, оскільки в кожному турі є моменти, коли судді припускаються помилок, навіть коли на всіх матчах є VAR. Потрібно виправляти цю ситуацію. Можливо, змінилася трактовка правил, а ми не в курсі?

Хочеться прозорості, чути пояснення  представників суддівського корпусу. в прямому ефірі, зробити аналітичну програму, в якій розбирали помилки та пояснювали рішення арбітрів. Хотілось би бачити рейтинги арбітрів, які їм виставляють оцінки. Ми повинні все бачити, щоб була прозорість».

  • У наступному матчі УПЛ Полісся вдома прийматиме черкаський ЛНЗ. Гру заплановано на 22 вересня. Початок о 18:00.
  • Верес того ж дня зіграє у домашньому поєдинку проти Інгульця. Початок матчу заплановано на 13:00.