Легенда Шахтаря очолив титулований клуб за кордоном: перед ним поставили непросте завдання

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
2583
4 голоси
Легенда Шахтаря очолив титулований клуб за кордоном: перед ним поставили непросте завдання
Ігор Леонов. Фотоколаж: ФК Актобе
Колишній універсал донецького Шахтаря та сімферопольської Таврії Ігор Леонов став новим головним тренером казахського Актобе, замінивши на цій посаді свого співвітчизника Дмитра Парфьонова.

Українське тренерське рокіровання на тренерському містку п'ятиразового чемпіона Казахстану Актобе. Сьогодні стало відомо, що одного з грандів казахського футболу очолив Ігор Леонов, який став наступником колишнього захисника національної збірної України Дмитра Парфьонова.

Зауважимо, що Леонов працює у системі Актобе з початку 2024 року і відмінно знає клуб з середини. Про нову посаду Ігоря Івановича повідомила пресслужба казахського клубу. Деталі контракту не розголошуються.

«Ми доручаємо Ігорю Івановичу виконати завдання стати чемпіоном Казахстану. Крім того, не можна забувати про завдання завоювання Кубка», – сказав голова ради директорів Актобе Галимжан Єлеуов.

  • За час ігрової кар’єри Леонов зіграв у помаранчево-чорній футболці Шахтаря 296 поєдинків: 15 голів, сім асистів.
  • На посаді головного тренера фахівець працював з донецьким Шахтарем (третя команда), маріупольським Іллічівцем, київським Арсеналом та Минаєм із Закарпаття, який залишив наприкінці 2021 року.
  • Після 18 турів Актобе посідає друге місце у турнірній таблиці Прем’єр-ліги Казахстану, маючи в активі 31 очко. Відставання від лідера чемпіонських перегонів Кайрату складає один пункт.
  • У наступному турі команда Леонова вдома прийматиме Жетису. Поєдинок заплановано на 15 вересня, початок гри о 17:00 за київським часом.