«Почеттіно знайшов спосіб правильно використовувати Мудрика»: журналіст розібрав матч Борнмут – Челсі

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
1587
0 голосів
«Почеттіно знайшов спосіб правильно використовувати Мудрика»: журналіст розібрав матч Борнмут – Челсі
Михайло Мудрик та Маурісіо Почеттіно. Фото: Getty Images
На думку журналіста Олександра Сажка, головний тренер Челсі Маурісіо Почеттіно знайшов правильний спосіб використовувати вінгера Михайла Мудрика на полі, що і вилилося в гарну гру українця проти Борнмута.

Журналіст Олександр Сажко розібрав гру вінгера Челсі Михайла Мудрика в матчі АПЛ проти Борнмута (0:0). На думку експерта, українець вже у першому таймі своїми діями заробив на результативну дію:

«Більша частина гостроти йшла від Михайла. В першому таймі були три епізоди - коли його передачі могли завершуватись результативно, але Челсі не витиснув з них нічого. Тут не те, що мали забити три. Просто на один асист Мудрик точно награв».

Також оглядач прокоментував взаємодію вінгера з форвардом Ніколасом Джексоном, яка на думку Сажка, виходила в Мудрика найкраще:

«Джексон опускався поміж лініями, Міша віддавав та одразу розганявся, або відволікаючи захист, або отримуючи пас у відповідь. Ось ці двійки-розіграші добре працювали».

На думку Сажка, головний тренер Челсі Маурісіо Почеттіно таки вибрав коректний підхід до українця:

«Почеттіно знайшов спосіб правильно використовувати Мудрика – заради цього поставив під нього центрального захисника на лівий фланг та дав певну свободу. І в принципі це працювало – не вистачило лише самого голу. Ну, й вінгер сам був налаштований агресивно».

Наостанок журналіст у своєму Telegram-каналі «Овертайм із Сажком» прокоментував заміну Мудрика на Коула Палмера на 60-ій хвилині матчу:

«Шкода, що заміна все зруйнувала. Вона була нелогічною. Хіба що Мудрик не готовий грати повний матч через здоров'я, а ми це не знаємо».

  • В матчі проти Борнмута Михайло здійснив дві з двох вдалих спроб дриблінгу, три успішних відбори з п’яти, та показав точність передач у 74%.
  • У першому таймі Мудрик створив два гольових моменти, що стало найкращим показником Челсі в даному матчі.
  • Портал Sofascore оцінив гру вінгера в 7.0 балів (п'ята з кінця оцінка в Челсі), а ресурс Whoscored дав Мудрику оцінку 6.5 (четверта з кінця оцінка в Челсі).