«Тут мали б бути Довбик, Мудрик, Ярмолюк»: журналіст, який служить в ЗСУ, відреагував на «Втікачів за кордон»

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
1154
1 голос
«Тут мали б бути Довбик, Мудрик, Ярмолюк»: журналіст, який служить в ЗСУ, відреагував на «Втікачів за кордон»
Андрій Сеньків. Фото: Google
Журналіст та ведучий кількох проектів на Ютуб таких, як KDK та «Гуд Ібенінг» Андрій Сеньків прокоментував відео «Втікачі за кордон» проєкту «Телебачення Торонто», де обговорювалась втеча за кордон українських чоловіків призовного віку.

Вчора, 1 вересня, на ютуб-каналі «Телебачення Торонто» вийшов 29-хвилинний відеоролик, у якому згадуються імена відомих українських чоловіків призовного віку, які покинули Україну після початку повномасштабної війни.

Спортивний журналіст Андрій Сеньків, якого нещодавно було мобілізовано до ЗСУ, прокоментував це відео.

«Б###ь, а тут мали б бути українські футболісти - Довбик, Мудрик, Ярмолюк та інші. Наприклад, Довбик поїхав з Дніпром-1 на матч єврокубка, мав повернутися, але перейшов в Жирону. Схожі історії в Циганкова, Трубіна, Забарного. Усі вони, звісно, не повернулися тоді, коли мали б.

Ок - гравці збірної, амбасадори чогось там. Немає ніякої законодавчої бази - добре. Але вкурвлює, що гравці спокійно про це говорять публічно. Той же Судаков мріє поїхати в топовий чемпіонат. Інші менш талановиті - теж за закордон кажуть. А як ви це плануєте зробити? Ну як б###ь?».

Пройшовся Сеньків і по менш зіркових українських гравцях. 

«Купа рядових гравців УПЛ їде в другорядні чемпіонати та дає інтерв‘ю про адаптацію там. Якщо це питання в інших сферах підіймається якось, то тут - абсолютно п###й. Інший світ якийсь.

Що дивує. Є гравці чи тренери, які стали на захист держави в перші місяці війни. Трохи послужили та все - далі собі працюють. Але як вони звільнилися з ЗСУ? Чи не звільнилися?».

Крім докорів гравцям, які виступають у Європі, пригадав журналіст і про тренера Юрія Вернидуба, зокрема, який був у лавах ЗСУ, але швидко демобілізувався.

«Але є купа людей, котра зробила, як вони, але не могла собі сказати - ну я повоював, з######я, травмувався, вернусь на роботу. Не працює воно так. Ще раз - респект Вернидубу, Богданову та іншим, але трясця. Як вам це вдалося? Який алгоритм?

Цей тред про те, що публічні люди мають публічно говорити про незручні речі. А не лише отримувати лаври», – написав Сеньків на своїх сторінці в Х.

  • У вересні 2023 року Міністерство молоді та спорту України оприлюднило список осіб, які порушили взяті зобов'язання щодо термінів повернення на територію України після закінчення спортивного заходу.
  • До нього потрапили зокрема і гравці національної збірної України, а саме Артем Довбик, Анатолій Трубін, Михайло Мудрик, Ілля Забарний, Артем Громов та Владислав Кулач.