Таблиця коефіцієнтів УЄФА після нічиєї Динамо і поразки Кривбаса: Україна пропустила вперед Сербію

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
1956
1 голос
Таблиця коефіцієнтів УЄФА після нічиєї Динамо і поразки Кривбаса: Україна пропустила вперед Сербію
Владислав Ванат у грі проти Зальцбургу. Фото: ФК Динамо (Київ)
За підсумками єврокубкового тижня Україна зуміла набрати лише 0,5 очка до таблиці коефіцієнтів УЄФА, які для нашої держави здобуло київське Динамо.

Напередодні, 29 серпня, матчами у Лізі Європи та Лізі конференцій завершилася кваліфікаційна стадія єврокубків та визначилися всі учасники основного раунду трьох євротурнірів. 

Україна матиме одного представника у груповому етапі Ліги чемпіонів (донецький Шахтар) та у Лізі Європи – київське Динамо.

Щодо здобутку очок до  таблиці коефіцієнтів УЄФА, то за підсумками звітного єврокубкового тижня Україна набрала 0,5 очка, дякуючи нічиїй Динамо у матчі плей-оф кваліфікації ЛЧ проти Зальцбургу (1:1). Кривбас, нагадаємо, програв Бетісу (0:3) і залікових балів не набрав.

Тож розділені на 5 (кількість представників України в єврокубках на початку сезону) 0,5 очка від Динамо дали Україні 0,1 бала в таблицю коефіцієнтів.

Загальна кількість балів України виросла з 22,700 до 22,800 і нині наша країна перебуває на 21-му місцю у таблиці коефіцієнтів УЄФА, втративши одну сходинку з попереднім табелем про ранги.

  • Поточна 21-ша позиція передбачає для України чотири квоти в єврокубках на наступний сезон, а саме: одну – в Лізі чемпіонів (другий кваліфікаційний раунд), одну – в Лізі Європи (перший кваліфікаційний раунд) та дві – в Лізі конференцій (другий кваліфікаційний раунд).