Провал Мудрика і Ко, Зінченко в ЛЧ: суперкомп’ютер спрогнозував учасників єврокубків від АПЛ

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
500
0 голосів
Провал Мудрика і Ко, Зінченко в ЛЧ: суперкомп’ютер спрогнозував учасників єврокубків від АПЛ
Михайло Мудрик. Фото: Челсі
Штучний інтелект спрогнозував результати англійської Прем'єр-ліги сезону 2023/24. У Михайла Мудрика та його лондонського Челсі чергова криза, а столичний Арсенал з Олександром Зінченко має усі шанси на Лігу чемпіонів.

Для суперкомп'ютера виявилося достатньо перших чотирьох турів чемпіонату Англії, щоб спрогнозувати шанси клубів на виступ у наступному сезоні у Лізі чемпіонів та Лізі Європи.

Чинний володар титулу чемпіона АПЛ Манчестер Сіті майже точно отримає путівку в найпрестижніший клубний турнір Європи – ймовірність у 99,93%. Таку статистику наводить The Sun. 

Також високі шанси на потрапляння до ЛЧ у Ліверпуля (91,11%) і Арсеналу, за який грає Зінченко (82,43%).  Топ-4 претендентів замикає лондонський Тоттенгем - 31,68%. 

Манчестер Юнайтед може розраховувати лише на Лігу Європи. Шанси підопічних Еріка Тен Хага на ЛЧ становлять лише 28,42%. Ще гірша ситуація у Брайтона Роберто Де Дзербі та Ньюкасла - 20,27% і 16,69% відповідно. 

А ось Челсі, на думку штучного інтелекту, продовжить переживати кризу – лише 2,1% на те, що команда Мудрика потрапить у єврокубки.

Відзначимо, що після чотирьох турів АПЛ перша п’ятірка має такий вигляд:

  1. Манчестер Сіті.
  2. Тоттенгем.
  3. Ліверпуль.
  4. Вест Гем.
  5. Арсенал.