«Перед ОІ купив ящик шампанського і поклав у камеру-сховище»: Михайличенко передбачив перемогу на Іграх в Сеулі

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
57
1 голос
«Перед ОІ купив ящик шампанського і поклав у камеру-сховище»: Михайличенко передбачив перемогу на Іграх в Сеулі
Олексій Михайличенко. Фото: Google
Колишній півзахисник збірної Радянського Союзу Олексій Михайличенко розповів, що у нього ще до початку Олімпійських ігор 1988 року було відчуття, що він стане їх золотим медалістом.

Динамівець Олексій Михайличенко тричі був чемпіоном СРСР, п’ять разів Шотландії й одного разу італійської Серії. Однак окремої уваги заслуговує його тріумф у складі збірної Радянського Союзу на Олімпіаді 1988 року, про який він і досі згадує з теплотою.

Проте, зізнався Михайличенко, тріумф у Сеулі він підсвідомо відчував ще до початку баталій на полях Південної Кореї.

«Я їхав туди за «золотом», інших думок навіть не було. Розповім цікаву історію. Ніхто не знав, але я ще перед Олімпіадою купив ящик шампанського і поклав його у камеру-сховище в аеропорту Шереметьєво. У мене було відчуття, що ми тріумфуємо в Сеулі і, на щастя, воно мене не підвело.

Після перемоги ми повернулись в Москву о 6 ранку. Нас зустрічали дружини, друзі. І тут я приношу ящик шампанського, бокали. Всі були в шоці!», –  розповів Михайличенко в інтерв'ю Збірна.

Британський таблоїд FourFourTwo цьогоріч включив Михайличенка до списку 32-ох найкращих гравців, які будь-коли тріумфували на Олімпіаді за весь час її проведення.

  • У фіналі ОІ-1988 збірна Радянського Союзу переграла команду Бразилії із легендарним Ромаріо у складі з рахунком 2:1 у додатковий час.
  • За час професійної кар’єри Олексій Михайличенко виступав за київське Динамо, італійську Сампдорію та шотландський Рейнджерс.