«Обіцяли ще «Волгу», але машину отримав тільки я і Бишовець»: Михайличенко розкрив суму призових за тріумф на ОІ

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
126
1 голос
«Обіцяли ще «Волгу», але машину отримав тільки я і Бишовець»: Михайличенко розкрив суму призових за тріумф на ОІ
Олексій Михайличенко. Фото: Google
Один з найкращих півзахисників Радянського Союзу кінця 80-х років динамівець Олексій Михайличенко розповів, як йому віддячили за тріумф на Олімпіаді 1988 року.

Олексій Михайличенко пригадав, як йому та ще одному гравцеві збірної СРСР персонально подякували за тріумф на Олімпіаді 1988 року, яку приймав Сеул. 

Також динамівець не став приховувати й розмір призових, які дісталися кожному футболісту, незалежно від його вкладу в перемогу.

«Кожен гравець отримав по шість тисяч доларів і 12 тисяч рублів. Також обіцяли машину «Волгу», але автомобіль отримав тільки я і Бишовець. Чому так, не знаю. Я тоді був після травми, ходив з палицею, може тому пожаліли і дали машину», –  розповів Михайличенко в інтерв'ю сайту Збірна.

До речі, британський таблоїд FourFourTwo включив Михайличенка до списку 32-ох найкращих гравців, які будь-коли тріумфували на Олімпіаді за весь час її проведення.

  • У фіналі ОІ-1988 збірна Радянського Союзу переграла команду Бразилії із легендарним Ромаріо у складі з рахунком 2:1 у додатковий час.
  • За час професійної кар’єри Олексій Михайличенко виступав за київське Динамо, італійську Сампдорію та шотландський Рейнджерс.