Збірна України вперше програла при Реброві: Італія залишила синьо-жовтих без очків

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
1653
0 голосів
Збірна України вперше програла при Реброві: Італія залишила синьо-жовтих без очків
Італія – Україна. Фото: Getty Images
У вівторок, 12 вересня, відбувся матч Італія – Україна (2:1) в рамках кваліфікації Євро-2024. Команда Сергія Реброва втратила друге місце в групі.

Збірна України поступилася Італії (1:2) у виїзному поєдинку кваліфікації Євро-2024.

Господарі відкрили рахунок у матчі вже на 12-й хвилині. Грубою помилкою Георгія Судакова біля своїх воріт скористався Маттія Дзаканьї. Він підхопив м’яч та відпасував на Давіде Фраттезі, який розстріляв Георгія Бущана.

Подвоїв перевагу італійців у рахунку на 28-й хвилині все той же Фраттезі. Він швидше за всіх зорієнтувався у штрафній площі збірної України після серії рикошетів та вразив ворота.

Синьо-жовті змогли відіграти один гол на 41-й хвилині. Його автором став Андрій Ярмоленко. Досвідчений вінгер здорово зіграв на добиванні перед воротами суперника після пострілу Артема Довбика та сейву Джанлуїджі Доннарумми.

У другому таймі збірна Італії домінувала на полі, а Україна діяла другим номером. Команди обмінювалися моментами, однак жодна з них так і не змогла більше вразити ворота суперника.

Італія – Україна – 2:1

  • Голи: Фраттезі, 12, 28 – Ярмоленко, 41

12 вересня. 21:45. Мілан. Стадіон «Сан-Сіро»

  • Сергій Ребров зазнав своєї першої поразки на чолі збірної України (дві перемоги, дві нічиї, одна поразка);
  • Безвиграшна серія синьо-жовтих у протистоянні з італійцями досягла дев'яти матчів (дві нічиї, сім поразок);
  • Італія завдяки цій перемозі вийшла на друге місце у кваліфікаційній групі із сьома очками в активі, що дозволяє їй претендувати на прямий вихід на Євро;
  • Україна із такою ж кількістю набраних пунктів опустилася на третю сходинку. Італійцям синьо-жовті тепер поступаються за особистими зустрічами. До того ж «Скуадра Адзурра» має одну гру в запасі.