Зінченко увійшов у топ-10 найкращих лівих захисників світу: журналісти назвали лідера рейтингу

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
1179
0 голосів
Зінченко увійшов у топ-10 найкращих лівих захисників світу: журналісти назвали лідера рейтингу
Олександр Зінченко. Фото: ФК Арсенал
Українець Олександр Зінченко увійшов до десятки найкращих чинних лівих захисників світу. Цікаво, що свою клубну кар’єру гравець Арсеналу розпочинав у півзахисті.

26-річний Олександр Зінченко увійшов до топ-10 найкращих лівих захисників світу за версією видання 90min. Журналісти поставили гравця Арсеналу на десяту сходинку у списку.

Автори матеріалу зазначили, що до 2016 року, коли Зінченко перейшов у Манчестер Сіті Пепа Гвардіоли, він грав у півзахисті.

«Зінченко, якого так довго недооцінювали, тепер отримує належні похвали. Українець грає у національній збірній на позиції півзахисника, але переважна більшість уболівальників знають його як «хибного фулбека», у якого його перетворив Гвардіола».

Журналісти вважають, що Зінченко пішов на користь трансфер в Арсенал, де тепер він є лідером команди.

«Він відіграв свою роль на неймовірно високому рівні у чотирьох перемогах в АПЛ із Ман Сіті. Прибуття в Арсенал привернуло до Зінченка більше уваги. Його вплив був миттєвим. Він лідер на полі, і багато хто вважає українця одним із найбільш технічних гравців», – пишуть автори статті.

Топ-10 найкращих лівих захисників світу за версією 90min

  1. Альфонсо Дейвіс (Баварія);
  2. Тео Ернандес (Мілан);
  3. Ендрю Робертсон (Ліверпуль);
  4. Алехандро Бальде (Барселона);
  5. Люк Шоу (Манчестер Юнайтед);
  6. Нуну Мендеш (ПСЖ);
  7. Федеріко Дімарко (Інтер);
  8. Ферлан Менді (Реал);
  9. Дестіні Удоджі (Тоттенхем);
  10. Олександр Зінченко (Арсенал).

Нагадаємо, що Зінченко був гравцем Ман Сіті з 2016 по 2022 рр. (128 матчів, два голи, 12 асистів), після чого перейшов до Арсеналу (36 матчів, один гол, два асисти).