Дніпро-1 перебуває на межі зникнення: дніпрян в УПЛ може замінити Минай – що для цього необхідно

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
518
0 голосів
Дніпро-1 перебуває на межі зникнення: дніпрян в УПЛ може замінити Минай – що для цього необхідно
Гравці ужгородців. Фото: Минай
Дніпро-1 близький до того, аби припинити існування. Закарпатський Минай може замінити дніпрян в УПЛ, однак рішення ухвалюватимуть команди чемпіонату.

Вчора Ігор Бурбас заявив, що Дніпро-1 близький до того, аби припинити існування.

Якщо керівництво дніпровської команди все ж таки вирішить «закрити справи», то їх в наступному розіграші УПЛ може замінити Минай, повідомляє ТаТоТаке.

Згідно з пунктом 10.3 якби зняття команди відбулося під час сезону, 14-та і 15-та команди грали б плей-оф за регламентом. Зняття клубу зі змагань після плей-оф регламент уже не передбачає.

Упункті 10.5 регламенту УПЛ сказано, що у разі виникнення непередбачених цим Регламентом обставин, рішення про склад учасників УПЛ приймає Виконавчий комітет УАФ на підставі пропозицій УПЛ.

Зазначається, що рішення ухвалюватимуть клуби УПЛ, які розглянуть ситуацію і внесуть пропозицію виконкому УАФ.

Нагадаємо, що аналогічно ситуація була за підсумками сезону 2020/21, коли Минай посів останнє місце, але залишився в еліті, оскільки зі змагань знявся донецький Олімпік.

Повідомляється, що керівництво ужгородського клубу готове спонсорувати сезон 2024/25 у Прем'єр-лізі.

Функціонер Дніпра-1 В’ячеслав Фрідман дав коментар сайту «Український футбол» з приводу інформації ЗМІ про те, що дніпровський колектив може бути розформовано ще до старту нової кампанії.