Ребров не взяв на Євро одного з найкращих бомбардирів УПЛ: експерти пояснили відсутність Сікана в заявці збірної

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
3299
2 голоси
Ребров не взяв на Євро одного з найкращих бомбардирів УПЛ: експерти пояснили відсутність Сікана в заявці збірної
Данило Сікан. Фото: Google
Форвард донецького Шахтаря Данило Сікан не потрапив до офіційної заявки національної збірної України на Євро-2024 – Володимир Шаран та Сергій Лавриненко пояснили відсутність нападника в складі команди.

Форвард донецького Шахтаря Данило Сікан не потрапив до остаточної заявки національної збірної України на чемпіонат Європи.

Володимир Шаран та Сергій Лавриненко ексклюзивно для «Збірна» пояснили відсутність нападника в складі підопічних Сергія Реброва:

Шаран: «Він однозначно хороший гравець, який ще й знаходиться у хорошій формі. Але у нас форварди Роман Яремчук, Артем Довбик та найкращий бомбардир УПЛ Владислав Ванат. От нападник киян забив більше й вибір впав на нього.

Хоча Сікан поступається Ванату хіба що у швидкості, і то лиши трішки. Данило ще й ліпший за Ваната у грі головою. Думаю, що Станіславович із помічниками довго думали, кого брати на Євро».

Лавриненко: «Це точно був складний вибір. І Ванат, і Сікан провели хороший сезон. Між ними треба було вибирати, адже Довбик та Яремчук – поза конкуренцією. Думаю, що це було складне рішення, оскільки Сікан і Ванат схожі за ігровими характеристиками.

Вважаю, що вибір впав на Ваната, бо він більше відрізняється від двох провідних наших нападників. Владислав може зв’язати гру, відскочити між лініями, навіть зіграти з глибини та флангів. Також він лівоногий, а з ними завжди важче грати».

  • Євро-2024 пройде у Німеччині з 14 червня по 14 липня.
  • Збірна України потрапила до групи Е, де окрім підопічних Сергія Реброва зіграють Бельгія, Румунія та Словаччина.
  • У нинішньому сезоні Данило Сікан провів 42 поєдинки, в яких відзначився 16 голами та трьома асистами.
  • Transfermarkt оцінює 23-річного футболіста в шість мільйонів євро.