Баварію офіційно очолив колишній тренер українців і експартнер Зінченка: подробиці призначення

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
12645
7 голосів
Баварію офіційно очолив колишній тренер українців і експартнер Зінченка: подробиці призначення
Венсан Компані. Фото: Google
Головним тренером мюнхенської Баварії офіційно став бельгійський фахівець Венсан Компані, який працював з Євгеном Макаренком та Богданом Михайличенком, а також грав з Олександром Зінченко.

Баварія знайшла головного тренера. Мюнхенці офіційно призначили на посаду 38-річного Венсана Компані. Контракт фахівця з німецьким грандом розрахований до 30 червня 2027 року. Про це повідомила пресслужба нової команди бельгійця.

Венсан прокоментував своє призначення, давши зрозуміти, який футбол хоче бачити у виконанні Баварії.

«Я з нетерпінням чекаю на виклик. Для мене велика честь працювати у цьому клубі: Баварія – це рівень міжнародного футболу. Як тренер, ви повинні відстоювати свою індивідуальність: мені подобається володіти м'ячем, виявляти творчий підхід – і ми також маємо бути агресивними на полі та сміливими. На мене зараз чекають самі базові речі: робота з гравцями, формування команди. Коли фундамент закладено, приходить успіх», – заявив Компані.

  • За часів ігрової кар’єри Компані виступав за Андерлехт (2003-2006, 2019–2020), Гамбург (2006–2008), Манчестер Сіті (2008–2019), де перетинався з українцем Олександром Зінченком.
  • Тренером бельгієць працював у минулому сезоні в Бернлі, а до цього очолював Андерлехт (2020-2022), де виступали наші співвітчизники Євген Макаренко та Богдан Михайличенко.
  • Компані змінив на посаді наставника Баварії Томаса Тухеля.