«Це тільки Миколенко міг піти в Евертон»: Леоненко підбив підсумки виступів українців у топ-5 європейських ліг

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
8763
2 голоси
«Це тільки Миколенко міг піти в Евертон»: Леоненко підбив підсумки виступів українців у топ-5 європейських ліг
Віктор Леоненко. Фото: Google
Колишній нападник Динамо і збірної України Віктор Леоненко підбив підсумки виступів українців у топ-5 європейських ліг, а також назвав найкращого українського легіонера.

Колишній нападник Динамо і збірної України Віктор Леоненко ексклюзивно для сайту «Збірна» підбив підсумки виступів українських легіонерів у топ-5 європейських ліг:

«Довбик, звісно, він «Пічічі» взяв. Це показник! Але тепер буде ще складніше, адже йому треба забивати мінімум 20-ку за сезон. Якщо у Довбика є амбіції, то йому треба йти на підвищення. Зрозуміло, що в Жироні простіше: все своє, команда колгоспниця. Знаєте, я б на його місці залишився в Жироні, адже вони будуть у Лізі чемпіонів грати.

Це тільки Миколенко міг піти в Евертон. Усі мріють грати в єврокубках, а він пішов до аутсайдера АПЛ. Може, за грошима погнався, не знаю. Також серед найкращих відзначу Циганкова і Луніна. Забарний у цьому сезоні непогано виглядав, отримав хорошу пресу. Про Зінченка мене навіть не питайте, що про запасного говорити?»

  • Віктор Циганков у цьому сезоні відіграв за Жирону 34 матчі, у яких зумів забити вісім голів та віддати сім гольових передач.
  • Тransfermarkt оцінює українця в 28 мільйонів євро.
  • Загалом в нинішньому сезоні Артем Довбик за Жирону зіграв у 39 матчах в усіх турнірах, забив 24 м'ячі та віддав 10 асистів.
  • Контракт українського нападника з каталонським клубом розрахований до 30 червня 2028 року.
  • Віталій Миколенко цього сезону провів 34 гри у всіх турнірах, забивши два голи.
  • Контракт Віталія Миколенка з Евертоном розрахований до 30 червня 2026 року.
  • Олександр Зінченко провів минулого сезону за Арсенал 35 матчів у всіх турнірах, забив один гол і зробив дві результативні передачі.
  • Контракт українського захисника з «канонірами» дійсний до червня 2026 року.