«Ми з ним душевно поговорили»: як український тренер підвозив додому майбутнього героя Ліги Європи

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
195
1 голос
«Ми з ним душевно поговорили»: як український тренер підвозив додому майбутнього героя Ліги Європи
Адемола Лукман. Фото: Google
Тренер Академії Чарльтона та колишній захисник київського Динамо Сергій Балтача поділився спогадами про спільну роботу з нападником Аталанти Адемолою Лукманом, який запалив у фіналі ЛЄ проти Байєра (3:0).

У середу, 22 травня, Аталанта у фіналі Ліги Європи завдала першої поразки в сезоні німецькому Байєру з рахунком 3:0. Всі три голи забив нападник італійців Адемола Лукман.

Сергій Балтача, який знайомий з форвардом з часів його занять в академії Чарльтона, розповів в ексклюзивному інтерв’ю для Sport-express.ua, що гравець був сором’язливим.

«Кілька разів я підвозив його додому. Футболісти з Академії після тренувань їхали додому самі, когось забирали батьки, у когось була машина, а в Адіка транспорту не було. 

Пам'ятаю, виїжджаю з бази, бачу – він іде. Я кажу: «Сідай, підвезу». Він відповідає: «Спасибі, тренер, не потрібно, я живу далеко». – «Нічого страшного, застрибуй». Ми з ним душевно поговорили в дорозі‎».

Легенда Динамо додав, що майбутній герой ЛЄ походив з бідної сім’ї.

«‎Лукман був із небагатої сім'ї, жив разом із мамою в неблагополучному районі Лондона, тренувався на полі біля будинку в парку. Його батько працював у Нігерії, я його ніколи не бачив. Хоча Лукман і ріс у неблагополучному районі, але з поганими компаніями ніколи не водився, на дискотеки не ходив і дуже добре вчився в школі», – сказав Балтача.

  • У нинішньому сезоні у всіх офіційних турнірах за свою команду Лукман провів 43 матчі, забив 15 голів та віддав вісім асистів.
  • Контракт гравця з клубом діє до 30 червня 2026 року. Transfermarkt оцінює футболіста у 30 мільйонів євро.