«Тут теж присутній цей дух»: названо клуб-прототип Карпат у Європі

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
61
2 голоси
«Тут теж присутній цей дух»: названо клуб-прототип Карпат у Європі
Олександр Бабич. Фото: Google
Колишній головний тренер Маріуполя Олександр Бабич розповів про умови роботи в Піріні, який він нині очолює. Фахівець порівняв скромний болгарський клуб з легендарними Карпатами зі Львова.

Олександр Бабич відверто розказав про те, яку інфраструктуру має його нинішній клуб.

«Якщо порівнювати з інфраструктурою у багатьох клубів в Україні, то у нас на рівень вище. Але в Піріна є свій легендарний стадіон, знаменита академія, спортивний інтернат. Щоб було зрозуміло, то Пірін – це прототип львівських Карпат, але не сьогоднішніх, а ось років десять тому, коли був особливий карпатський дих. Тут теж присутній цей дух, команда і хлопці характерні.

Взагалі ж, український фахівець не вважає за потрібне скаржитися на умови.

«Якщо порівнювати з рівнем у Болгарії, то +/- четвірка за п'ятибальною системою у Піріна за інфраструктурою. Якщо з нашими, то тут загалом нижчий рівень, але скаржитися не варто, і команда поступово розвивається та покращує роботу в академії», –  розповів Бабич в інтерв'ю «Українському футболу».

  • Олександр Бабич за час професійної тренерської кар'єри тренував одеські Чорноморець та Жемчужину, Маріуполь, Кривбас і болгарську Фратрію. Зараз український фахівець очолює Пірін з Болгарії.
  • Пірін після 31-го туру займає 13 місце у турнірній таблиці Першої ліги Болгарії (Група на вибування).
  • Після 25 поєдинків Карпати мають у доробку 61 бал та одноосібно очолюють турнірну таблицю Першої ліги в Групі підвищення у класі. За три тури до завершення першомсті львів'яни вже гарантували собі путівку до УПЛ.