«Як наживо перед очима»: ексгравець Зорі згадав катастрофу у Чорнобилі, порівнявши її із серіалом Netflix

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
42
1 голос
«Як наживо перед очима»: ексгравець Зорі згадав катастрофу у Чорнобилі, порівнявши її із серіалом Netflix
Фото: Google
Колишній оборонець Зорі та Борисфена, уродженець Чорнобиля Андрій Смалько, пригадав аварію на ЧАЕС, яка врізалася йому в пам’ять навіки і яку досить правдиво екранізував Netflix.

Андрій Смалько, який народився у Чорнобилі, розповів, що за три дні до аварії на ЧАЕС він із татом, дядьком, рідною сестрою та двоюрідним братом поїхали до бабусі з дідусем та тітки у Черкаську область.

Однак, вже після вибуху на четвертому енергоблоці родина Смалька поверталася до рідного міста і стала свідками моторошних кадрів евакуації, які кілька років тому яскраво екранізувалі в міні-серіалі «Чорнобиль».

«Блокпости, багато військових, цивільних… Людей евакуювали. У когось забинтована рука, у когось голова…

Ми із мамою дивилися серіал «Чорнобиль» від Netflix, так от, можу сказати, що він досить правдивий. Не усі факти там, звичайно, сходяться, але кіно максимально наближене до того що було насправді. Ці автобуси Ikarus на блокпостах як наживо перед очима…», –  розповів Смалько в інтерв'ю «Українському футболу».

  • Андрій Смалько за час професійної кар’єри захищав кольори Борисфена, київського Арсенала, Зорі, сімферопольської Таврії, Харкова, Сталі з Алчевська, Олександрії, Зірки, Титана та чернігівської Десни.
  • Також Смалько має досвід виступів за молодіжні збірні України: U-20 (три матчі)  та U-21 (дев’ять поєдинків).