Заплатили грошову компенсацію: конфлікт між Шахтарем та Галатасараєм щодо Тете вирішений

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
957
0 голосів
Заплатили грошову компенсацію: конфлікт між Шахтарем та Галатасараєм щодо Тете вирішений
Тете. Фото: Галатасарай
Суперечка, яка виникла через перехід бразильського вінгера Тете із Шахтаря до Галатасарая, вичерпана. Турецький клуб заплатив донеччанам гроші за перехід гравця.

У серпні Галатасарай оголосив про підписання вінгера Тете на правах вільного агента. Через те, що угода бразильця з Шахтарем мала діяти до кінця 2023 року, турецький клуб оформив трансфер футболіста згідно з правилом ФІФА Annexe 7.

«Гірники» не отримали жодної фінансової компенсації, тому на цей перехід Шахтар відповів скаргою до ФІФА, проте врешті-решт конфлікт вдалося вирішити грошима.

Турецьке видання Нurriyet повідомляє, що Галатасарай виплатив донеччанам невеличку компенсацію за перехід Тете. Джерело зазначає, що після цього український клуб відкликав свою скаргу.

  • Тете перейшов до Шахтаря з Греміо за 15 млн євро. У складі донеччан 23-річний гравець зіграв 108 матчів, в яких забив 31 гол та віддав 15 результативних передач.
  • Після початку повномасштабної війни в Україні бразилець перейшов до Ліона на правах річної оренди, а другу частину минулого сезону провів у складі Лестера, який вилетів з АПЛ.
  • Його контракт з Галатасараєм розрахований на чотири роки з можливістю продовження ще на сезон.