Лідери збірної України отримали травми у відборі на Євро-2024: ось що сталося із Яремчуком, Малиновським, Миколенком

Аватар Андрій Піскун Андрій Піскун
1037
5 голосів
Лідери збірної України отримали травми у відборі на Євро-2024: ось що сталося із Яремчуком, Малиновським, Миколенком
Sport-express.ua намагається розібратися в епідемії травм і хвороб, які спіткали гравців збірної України після повернення до клубів. У цьому нам допомогли відомі експерти – Йожеф Сабо та Олег Федорчук.

Збірна України вийшла на Євро-2024, тріумфально завершивши відбір. Спочатку команда Сергія Реброва здолала Боснію (2:1), а вирішальному матчі – Ісландію (2:1). Але після повернення гравців національної команди до своїх клубів, декілька з них отримали травми або захворіли.

Хто з гравців збірної України отримав травму

Сайт Sport-express.ua намагався розібратися із чередою травм наших збірників і звернувся за роз’ясненням до відомих українських фахівців – Йожефа САБО (екстренер Динамо та збірної України) та Олега ФЕДОРЧУКА (екстренер Таврії, Оболоні та низки інших клубів).

Йожеф Сабо. Фото: Google

«За всю свою тренерську кар'єру я не пам'ятаю, щоб так багато моїх гравців одночасно отримували травми, хоча навантаження ми їм давали пристойні»

– Чому так багато гравців збірної України травмувалося або захворіло після повернення до своїх клубів?

САБО: Так склалися обставини, від цього нікуди не дітися. Травми у футболі завжди були, є і будуть. Але за всю свою тренерську кар'єру я не пам'ятаю, щоб так багато моїх гравців одночасно отримували травми, хоча навантаження ми їм давали пристойні. 

Чи не переганяв їх Ребров? Не знаю, ми можемо тільки гадати. Але мені здається, гравці просто не підготувалися до тренувань у клубах і не провели хорошу розминку. Вони після збірної приїхали розслабленими.

Що стосується застуди Миколенка і Зубкова, то вони молоді хлопці, може, десь не розрахували погоду або випили води з холодильника. Цього може вистачити, щоб захворіти. Але після застуди вони швидко відновляться, а ось Яремчук і Малиновський через м'язові травми пропустять близько двох-трьох тижнів.

По матчах збірної було видно, що Малиновський перебуває в дуже поганому стані, тому його замінили проти Ісландії. Він був просто ніякий, розгубив свою форму. 

Яремчук проти Боснії відіграв непогано. Що стосується Зубкова, то він не основний, праворуч грає Циганков, коли здоровий. На цих позиціях у нас є хороший підбір гравців, єдина втрата – це Миколенко. На його місце я нікого не бачу. Сподіваюся, до Євро всі наші гравці будуть у строю. 

Олег Федорчук. Фото: Google

«Наші футболісти були так заряджені на матчі збірної, що м'язи потім не витримали»

ФЕДОРЧУК: Навантаження Реброва точно ні до чого. Тут є дві причини – емоційне напруження і погані газони у матчах за збірну. Швидше за все, емоційний сплеск був дуже високим, і футболісти грали на межі своїх сил, особливо це стосується Яремчука. 

Було видно, що і Малиновському важко давалися ігри, він послизнувся, коли ісландці забили гол. Багато наших футболістів падали. Газон був важкий, не дуже високої якості з в'язким полем, що у Вроцлаві, що в Зениці. Наші футболісти були так заряджені на матчі, що м'язи потім не витримали. 

До того ж, у Малиновського та Яремчука не було тривалого циклу, щоб вони постійно грали в стартовому складі. Усі ці фактори й зіграли роль у отриманих травмах. На рівному місці пошкоджень не буває.

Тепер про застуди Зубкова та Миколенка. Підтверджено, що спортсмени, які працюють під навантаженнями, більше схильні до захворювань. Тим більше, під час переїздів і перельотів вони перетинаються з великою кількістю людей, а в Європі та Україні зараз лютує вірус. Наприкінці зими – початку весни організм розслаблений і підхопити заразу не складає труднощів. Від природи нікуди не втечеш.