«Шевченко трохи неправий»: український тренер розкритикував легенду футболу за випадок із Довбиком

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
8164
1 голос
«Шевченко трохи неправий»: український тренер розкритикував легенду футболу за випадок із Довбиком
Артем Довбик. Фото: Google
Тренер Олексій Блоха, який був першим наставником нападника національної збірної України Артем Довбика, пригадав події минулого Євро-2020, дорікнувши екстренеру жовто-синіх Андрію Шевченку за малу кількість ігрового часу для свого вихованця.

Олексій Блоха впевнений, що один з його найкращих вихованців, нападник іспанської Жирони Артем Довбик, міг би принести більше користі збірній України на Євро-2020, якби в нього більше вирив колишній головний тренер нашої головної команди Андрій Шевченко.

«Шевченко трохи неправий. Артема треба було випускати трохи раніше (на Євро-2021 Довбик зіграв лише 15 хвилин – у додатковий час 1/8 зі Швецією він вийшов замість травмованого Бесєдіна і забив гол). Ну, випусти його проти Австрії (0:1)! 

У мене така чуйка була, що Тьома повинен, зобов'язаний забити. Бо я молюся Господу Богові за кожну гру. Щоб тільки не зламався, щоби травми не було, і от Довбик забив гол. Він любить забивати, шукає моменти, відкривається», –  розповів Блоха в інтерв'ю «Українському футболу».

  • Цьогорічний чемпіонат Європи відбудеться на полях Німеччини з 14 червня по 14 липня.
  • Чинним чемпіоном Старого світу є національна збірна Італії.
  • Суперниками України по квартету Е на Євро-2024 будуть національні командами Бельгії, Словаччини та Румунії.
  • Найвищим досягненням національної збірної України на Євро є вихід до 1/4 фіналу у 2020 році. Далі у турнірі синьо-жовтих не пустили англійці, які розбили команду Андрія Шевченка з рахунком 4:0. 
  • Артем Довбик провів у складі національної збірної України 25 поєдинків: вісім голів.