Неприємний день для Павелка: відсторонений президент УАФ програв одразу дві апеляції

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
734
0 голосів
Неприємний день для Павелка: відсторонений президент УАФ програв одразу дві апеляції
Андрій Павелко. Фото: УАФ
Неприємним виявився для Андрія Павелка день у Львівському апеляційному суді – відсторонений президент УАФ програв одразу дві апеляції.

4 вересня був день апеляційних розглядів у Львівському апеляційному суді.

Спочатку колегія суддів відхилила апеляційну скаргу адвокатів підозрюваного в корупції очільника УАФ і залишила Андрія Васильовича Павелка відстороненим від посади президента УАФ.

Згодом суд розглянув апеляційну скаргу на рішення Шевченківський районний суд міста Львова, яким Павелку було продовжено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 9 жовтня 2023 року.

Суддів аргументи захисту не переконали, тому Андрій Васильович продовжить своє перебування в історичному (найстарішій в'язниці країни) місці.

Під час засідання прокурор звернув увагу сторін процесу на один доказ, який додасть цій справі нових барв. Мова про документи, якими начебто були сплачені кошти колишньому куратору системи суддівства в професіональному футболі України П'єрлуїджі Колліні, повідомляє FootballHub.

  • Над президентом УАФ Андрієм Павелком ще з листопада 2022 року триває слідство у справі про розкрадання коштів на побудову заводу з виготовлення штучних полів.
  • Починаючи з лютого 2023 року, функціонер був відсторонений від своєї посади на час слідства.
  • У червні суддя Шевченківського районного суду міста Львова відправив Павелка до СІЗО.