Україна вийшла на Євро-2024: Зеленський та президент Ісландії поділились емоціями від тріумфу команди Реброва

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
538
1 голос
Україна вийшла на Євро-2024: Зеленський та президент Ісландії поділились емоціями від тріумфу команди Реброва
Радість гравців збірної України. Фото: Оксана Васильєва
Президенти України та Ісландії Володимир Зеленський і Торласіус Йоуханнессон прокоментували поєдинок своїх національних збірних. Обидва політики привітали команду Сергія Реброва з виходом на Євро-2024.

Володимир Зеленський привітав національну збірну України з перемогою над командою Ісландії (2:1) та виходом на чемпіонат Європи 2024 року. Гарант конституції був лаконічним, але емоційним.

«Дякую, хлопці! Дякую, збірна! За надважливі емоції для всієї країни. За надважливу перемогу і вихід на Євро. За те, що вкотре довели: коли українцям важко, але вони не здаються і продовжують боротьбу, тоді українці неодмінно перемагають.

В часи, коли нас щодня хочуть знищити, ми щодня доводимо: українці є і будуть! Україна є і буде! Дякуємо за перемогу! Слава Україні!», – йдеться в повідомленні Зеленського на його офіційному телеграм-каналі.

Колега Зеленського, президент Ісландії Гвюдні Торласіус Йоуханнессон також виявив повагу і привітав з тріумфом команду нашої держави.

«Вітаємо, Україно. Це був хороший матч і заслужена перемога. Удачі вам на Євро-2024», – написав Йоуханнессон у своєму Х-акаунті.

  • Чемпіонат Європи 2024-го відбудеться на полях Німеччини з 14 червня по 14 липня.
  • Чинним чемпіоном Старого світу є національна збірна Італії.
  • Суперниками збірної України по квартету Е на чемпіонаті Європи будуть національні командами Бельгії, Словаччини та Румунії.
  • Найвищим досягненням національної збірної України на Євро є вихід до 1/4 фіналу у 2020 році. Далі у турнірі синьо-жовтих не пустили англійці, які розбили команду Андрія Шевченка з рахунком 4:0.