«Страви з неї просто тхнуть»: український легіонер із чемпіонату Ісландії розповів про місцеву їжу

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
3297
2 голоси
«Страви з неї просто тхнуть»: український легіонер із чемпіонату Ісландії розповів про місцеву їжу
Роберт Гегедош. Фото: НК Верес
Колишній нападник ісландського Кефлавіка Роберт Гегедош напередодні матчу Україна – Ісландія у фіналі плей-оф кваліфікації до Євро-2024 розповів про місцеву їжу.

Екснападник ісландського Кефлавіка Роберт Гегедош в інтерв’ю сайту «Український футбол» розповів про місцеву їжу, яка його здивувала:

«Найбридкіше, що я куштував, – це баранина та в’ялена акула. В Україні баранину готують так, що запаху не залишається, а в Ісландії страви з неї просто тхнуть. А от їхню коронну страву – баранячі яйця – скуштувати не довелося. Страви із акули та кита досить смачні, але тільки не в’ялена акула.

Я не ризикнув її куштувати. По бридкості в’ялена акула на другому місці у світі. Вона смердить так, що аж очі виїдає. Місцеві її практично не їдять, це делікатес для туристів. В’ялена акула дорого коштує, 50 грам – 11 євро. У клубі страви були стандартні – картопля, суп, м'ясо і так далі».

  • Роберт Гегедош виступав за Кефлавік із 2023 по 2024 рр. та провів за команду сім поєдинків. З лютого гравець перебуває у статусі вільного агента.
  • У фіналі стикових матчів Україна 26 березня у польському Вроцлаві на Міському стадіоні зіграє проти Ісландії, яка в гостях розгромила Ізраїль (4:1).
  • Якщо команда Реброва зможе пробитися на чемпіонат Європи, то потрапить у групу з Бельгією, Словаччиною та Румунією.