«Футболом володіють хлопці зі свистками»: Ротань звинуватив суддю у поразці Олександрії Ворсклі

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
504
0 голосів
«Футболом володіють хлопці зі свистками»: Ротань звинуватив суддю у поразці Олександрії Ворсклі
Руслан Ротань. Фото: ФК Олександрія
Головний тренер Олександрії Руслан Ротань залишився незадоволеним суддівством після гостьового матчу із Ворсклою (0:1) у шостому турі УПЛ. Спеціаліст вважає, що його команда програла несправедливо.

Головний тренер Олександрії Руслан Ротань прийняв поразку від Ворскли у шостому турі Прем’єр-ліги, однак висловив незадоволення суддівством.

«Поразку приймаємо, але я вважаю, що рахунок не по грі. Ми явно не заслуговували цієї поразки. Вітаю Ворсклу з перемогою. Я вважаю, що цей матч був би яскравішим, якби наше дороге суддівство не влазило в матчі й працювало хоча б однаково стосовно обох команд».

На думку наставника, арбітр матчу Роман Блавацький повинен був за рахунку 1:0 на користь Ворскли призначати пенальті у ворота господарів.

«Я вважаю, що пенальті в ворота Олександрії пенальті був – немає ніяких сумнівів. І в ворота Ворскли пенальті був. Коли ти знаходишся в п’яти метрах від епізоду, чуєш цей звук, який стадіон весь чув, але суддя, вибачте, щось йому в вухо влетіло і він це не чує».

Ротань зауважив, що неякісне суддівство є причиною провалу українських команд у єврокубках.

«Це проблема для футболу України. Ми не будемо набирати очки на євроарені, якщо футболом будуть володіти ці хлопці зі свистками. Треба наш футбол, щоб на євроарені були команди, що грають. Вибачте за емоції, але я хочу, щоб все було послідовно», – заявив Ротань на пресконференції.

Нагадаємо, що після матчу п’ятого туру УПЛ Ворскла – Чорноморець (2:1) одесити виступили із заявою про необхідність термінового реформування суддівства в Україні.