Жорсткий вердикт спортивного лікаря по травмі Циганкова: які реальні шанси вінгера Жирони допомогти збірній

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
1026
0 голосів
Жорсткий вердикт спортивного лікаря по травмі Циганкова: які реальні шанси вінгера Жирони допомогти збірній
Віктор Циганков. Фото: УАФ
Колишній працівник медичного відділу львівського Руху Дмитро Бабелюк прокоментував травму Віктора Циганкова, яку українець отримав у другому таймі матчу проти Осасуни.

Віктор Циганков був замінений у другому таймі матчу 28-го туру Ла Ліги проти Осасуни.

На 64-й хвилині замість українця вийшов Ян Коуту – перед цим український легіонер каталонської Жирони отримав ушкодження.

Наразі немає інформації щодо серйозності травми Віктора Циганкова, проте спортивний лікар Дмитро Бабелюк розповів про шанси вінгера допомогти збірній Україні в грі проти Боснії і Герцеговини:

«Під час боротьби за мʼяч відбувся контакт з суперником, який призвів до вигину внутрішньої частини коліна. Після заміни лікарі поставили лід на ділянку медіальної звʼязки коліна. Щодо термінів, то навіть при мінімальному ушкодженні гравець потребує мінімум місяць на відновлення.

Перша гра проти Боснії вже через 11 днів. Є надія, що травма виявиться несерйозною, але дуже мало шансів, що гравець зможе допомогти збірній без шкоди для свого здоровʼя», – написав Бабелюк у своєму телеграм-каналі.

  • Віктор Циганков у поточному сезоні провів за Жирону 27 матчів: шість голів, чотири результативні передачі
  • Transfermarkt оцінює українського вінгера в 25 мільйонів євро.
  • Матч 1/2 фіналу плей-оф раунду кваліфікації Євро-2024 Боснія та Герцеговина – Україна відбудеться у Зениці 21 березня.
  • Через п'ять днів переможець цієї пари зустрінеться на своєму полі у вирішальному поєдинку за вихід на Євро із переможцем півфіналу Ізраїль – Ісландія.