Шахтар опинився поза топ-20 претендентів на титул Ліги чемпіонів: журналісти не бачать «гірників» в 1/8 фіналу

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
647
0 голосів
Шахтар опинився поза топ-20 претендентів на титул Ліги чемпіонів: журналісти не бачать «гірників» в 1/8 фіналу
Шахтар. Фото: ФК Шахтар
Журналісти не вважають Шахтар фаворитом нинішнього розіграшу Ліги чемпіонів. «Гірникам» відвели місце поза топ-20 претендентів на найбільш престижний європейський трофей.

Напередодні старту групового етапу Ліги чемпіонів сезону 2023/24 журналісти склали рейтинг, у якому оцінили шанси претендентів на титул.

Видання Goal визначило, що Шахтар у цьому списку посідає лише 26-е місце. З усім тим журналісти відзначили ту регулярність, із якою «гірники» виступають у Лізі чемпіонів.

«Сьомий поспіль вихід в груповий етап для Шахтаря. Це дуже примітно, врахувати, що вони не можуть грати на своїй рідній «Донбас Арені» через російсько-українську війну».

Автори  статті не вірять, що Шахтар вийде в 1/8 фіналу.

«Шахтар знову лідирує в УПЛ, а Лассіна Траоре несе головну бомбардирську загрозу. Однак продаж основного голкіпера Анатолія Трубіна є ударом по їхніх надіях на прогрес. Хоча група H не виглядає лячно, вихід в 1/8 стане не чим іншим, як дивом за цих обставин», – пишуть журналісти.

  • Зазначимо, що нападник Траоре, хоч й успішно розпочав нинішній сезон (два голи у трьох матчах), вибув мінімум до кінця року через рецидив травми коліна;
  • «Гірники» в групі зіграють проти Барселони, Порту та Антверпена.

Топ-5 претендентів на титул ЛЧ сезону 2023/24 за версією Goal

  1. Манчестер Сіті;
  2. Баварія;
  3. Барселона;
  4. Реал;
  5. Арсенал.