«Суркіс переконав Яремчука залишитись»: відомі два клуби Бундесліги, які цікавилися форвардом збірної України

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
290
0 голосів
«Суркіс переконав Яремчука залишитись»: відомі два клуби Бундесліги, які цікавилися форвардом збірної України
Роман Яремчук. Фото: Валенсія
За словами колишнього агента форварда Валенсії Романа Яремчука Сефера Алібаєва, в різний період часу нападником цікавилися німецькі Ганновер та Вольфсбург.

Агент Сефер Алібаєв, який раніше представляв інтереси форварда Валенсії Романа Яремчука, в ексклюзивному інтерв'ю сайту «Український футбол» розповів, які відомі німецькі клуби свого часу цікавилися форвардом.

Як зазначив Алібаєв, коли Яремчуку було 18 років, ним цікавився Ганновер:

«Вони побачили Яремчука на якомусь турнірі, у нього якраз закінчувався контракт із Динамо. Німці напряму вийшли на Романа, проте він це не приховав, а одразу повідомив мені. Але Ігор Суркіс переконав Яремчука залишитись, та він і сам хотів грати у київській команді».

Також агент порівняв тодішні зарплати молоді топ-клубів УПЛ та закордонних колективів:

«Це зараз наші молоді футболісти ментально підготовлені до європейських чемпіонатів. Плюс тоді провідні українські клуби (Динамо, Шахтар, Дніпро) після закінчення футбольної школи давали гравцям зарплату 1000 доларів, а сьогодні за такі гроші треба попітніти. У чемпіонаті Нідерландів, наприклад, понад 600 доларів молодим футболістам не дають».

Коли Яремчук був основним форвардом Динамо, то він не мав пропозицій з Німеччини. Все змінилося після переїзду Романа до Бельгії:

«А ось під час його виступів у Генті зі мною зв'язалися представники Вольфсбурга. Вони грали проти Шахтаря в Лізі чемпіонів. Німецький клуб проявляв до нього великий інтерес. Роман тоді був у чудовій формі, багато забивав за Гент».

Наостанок Алібаєв висунув припущення, чому замість німецької команди Яремчук влітку 2021 року обрав Бенфіку:

«Я повідомив Яремчуку про інтерес Вольфсбурга, ми з ним у добрих стосунках, хоч його справами займався вже інший агент. Але в результаті Роман перейшов до Бенфіки, напевно, португальці зробили конкретнішу пропозицію».

  • Яремчук був гравцем Динамо у 2012-2017 роках. Другу половину 2016 року провів на правах оренди в Олександрії, де в 17 матчах забив шість голів.
  • Влітку 2017 року за два мільйони євро перейшов до Генту. За чотири роки в складі команди відіграв 152 матчі, в яких відзначився 61 забитим м'ячем.
  • В липні 2021 року за 17 мільйонів євро став гравцем Бенфіки. В 48 матчах за португальську команду забив дев'ять голів.
  • Через рік приєднався до Брюгге, де відзначився лише шістьома м'ячами в 32 матчах.
  • Влітку 2023 року на правах річної оренди приєднався до іспанської Валенсії.