«Ріццолі залишився, він працює»: Шевченко розповів, чому призначив Монзуль головою комітету арбітрів УАФ

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
69
1 голос
«Ріццолі залишився, він працює»: Шевченко розповів, чому призначив Монзуль головою комітету арбітрів УАФ
Андрій Шевченко. Фото: УАФ
Новий президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко розповів про реформу суддівства в українському футболі, зокрема про зміну багаторічного голови суддівського коммітету УАФ Лучано Лучі.

Андрій Шевченко не став деталізувати всі нюанси припинення співпраці з Лучано Лучі, однак, дав зрозуміти, що розставання відбулося без скандалів та взаємних докорів.

«Арбітраж – важливе і болюче питання для клубів і вболівальників. Першочергова задача – повернути довіру до суддів. Ми знайшли з ним (Лучі) компроміс, виконком УАФ все затвердив. Ріццолі залишився, він працює. У нього контракт закінчується в кінці сезону.

Це один з найбільш авторитетних арбітрів у світі. Він залишається нашим радником, але він не є керівником Катерини Монзуль. Були різні варіанти. Її поважають колеги, в неї є кредит довіри», –  розповів Шевченко в інтерв'ю Tribuna.

  • 20 лютого у столичному Будинку футболу відбулося засідання Виконавчого комітету Української асоціації футболу, на якому вже колишню арбітриню Катерину Монзуль призначили головою суддівського комітету асоціації.
  • На цій посаді пані Монзуль замінила італійського фахівця Лучано Лучі.
  • Синьор Лучі очолив комітет арбітрів УАФ у 2015 році, змінивши у кріслі керівника Комітету арбітрів УАФ культового рефері співвітчизника П'єрлуїджі Колліну.