Випередив Мане і Окочу: ексзірка УПЛ увійшов в топ-5 найвеличніших африканських гравців в історії футболу

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
271
2 голоси
Випередив Мане і Окочу: ексзірка УПЛ увійшов в топ-5 найвеличніших африканських гравців в історії футболу
Яя Туре. Фото: Google
Колишній півзахисник донецького Металурга Яя Туре, який здобув світову славу у складі Манчестер Сіті, потрапив до топ-10 найкращих гравців африканського континенту.

Упорядники порталу Givemesport склали список з 15-ти найкращих гравців африканського континенту всіх часів. За їх версією GOAT, як кажуть наші англомовні колеги, є багаторічний лідер Ліверпуля та національної збірної Єгипту Мохамед Салах.

Також в трійку потрапили легендарний нападник Мілана та колишній президент Ліберії Джордж Веа і екснападник Барселони Самуель Єто'О.

Є серед десятки найкращих і колишній гравець почившого в Бозі Металурга з Донецька  Яя Туре. Івуарієць посів високий п'ятий щабель.

«Пік його кар'єри припав на сезон 2013/14 років, коли Яя забив вражаючі 20 голів, привівши Сіті до другого титулу чемпіона англійської Прем'єр-ліги.

Він є яскравим прикладом гравця, який перетворився з недооціненого захисника Барселони до найкращого флангового півзахисника Англії. За вісім років виступів в Англії Туре став одним з найкращих гравців Манчестер Сіті всіх часів. Крім того, він, мабуть, увійде в історію як один з найкращих іноземних гравців, які грали в Англії», – йдеться в коротенькій характеристиці Туре.

Топ-10 найкращих футболістів Африки всіх часом за версією Givemesport

  1. Мохамед Салах
  2. Джордж Веа
  3. Самуель Єто’О
  4. Дідьє Дрогба
  5. Яя Туре
  6. Абеді Пеле
  7. Садійо Мане
  8. Майкл Есьєн
  9. Ріяд Марез
  10. Джей-Джей Окоча
  • Яя Туре грав у складі донецького Металурга з 2003 по 2005 рр.: 33 поєдинки, три голи.
  • У 2021 році івуарієць також працював нетривалий час асистентом головного тренера у складі іншого колективу з Донецька – Олімпіка.