Ордець обіграв Баварію, Ребров його викличе? «Та хай хоч збірну світу перемагає», – жорстка реакція легенд і ветеранів

Аватар Андрій Піскун Андрій Піскун
2515
3 голоси
Ордець обіграв Баварію, Ребров його викличе? «Та хай хоч збірну світу перемагає», – жорстка реакція легенд і ветеранів
Ордець та експерти. Колаж: Sport-express.ua
Олександр Алієв, Віктор Леоненко, Йожеф Сабо та Артем Федецький ексклюзивно для сайту Sport-express.ua поділилися думками про Івана Ордеця, який на правах оренди з московського Динамо виступає у Бохумі.

Іван Ордець – стабільний гравець клуба Бундесліги Бохума. Учора українець долучився до сенсаційної перемоги над Баварією. Чи може стати Ордець підсиленням для збірної України? Хоча постривайте, у нього ж контракт з московським Динамо, який він навіть не розірвав після початку повномасштабного вторгнення. 

Сайт Sport-express.ua звернувся до наших експертів, щоб вони висловили свою думку про можливе повернення Ордеця в збірну України. На питання відповідали:

  • Олександр АЛІЄВ (ексфорвард Динамо та збірної України);
  • Віктор ЛЕОНЕНКО (колишній нападник Динамо та збірної України);
  • Йожеф САБО (екстренер Динамо та збірної України);
  • Артем ФЕДЕЦЬКИЙ (колишній захисник Шахтаря та збірної України).

– Чи потрібно повертати Ордеця у збірну України?

Алієв: Я навіть говорити про нього не хочу. Цієї людини для мене не існує. 

Леоненко: Я не бачу Ордеця у збірній України. Він довго не грав у національній команді і доведеться награвати зв’язку. 

Хоча… Якщо Кривцова викликають, то, значить, і Ордеця можна. Я пам'ятаю їхню слабку зв'язку в Шахтарі. Вони грали тільки тому, що Шахтар більше забивав, ніж пропускав. Якщо вже на те пішло, то можна і Коноплянку викликати, його теж давно в збірній не було. А якщо Ребров шукає захисника, то і Шевчук каші не зіпсує.

Іван Ордець у збірній України. Фото: Google

Сабо: Це вирішувати Реброву, але, думаю, він скаже: «Мені цей футболіст не потрібен». Моя думка – у жодному разі не потрібно повертати Ордеця в збірну! З Росії взагалі нікого брати не потрібно, відразу галас піднімуть, а нам це під час війни не потрібно. 

У нас вистачає хороших футболістів на позиції центральних захисників. Ордець не такий великий гравець, щоб згадувати про нього. Ракицький повернувся в Україну в потрібний час, молодець, а Ордець такого вибору не зробив.

Федецький: Стабільний гравець Бохума, обіграв Баварію? І шо з того? Тут потрібно говорити не про футбольні якості, а про людські. Ордеця потрібно забути назавжди. Хай обігрує хоч збірну світу, нам не потрібно про нього згадувати. 

Його виклик зруйнує атмосферу у збірній. Я думаю, Ребров це сам прекрасно розуміє. Ордеця не потрібно навіть згадувати. Він з Волновахи, яку росіяни знищили, а його контракт і досі належить московському Динамо і свою позицію щодо війни він чітко не висловив. Таких людей варто забути. Нехай собі живе своїм життям, яке його влаштовує. Він точно не потрібен Україні. 

***