Monte ризикують пропустити топтурнір: відомий український клуб благає про допомогу

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
516
0 голосів
Monte ризикують пропустити топтурнір: відомий український клуб благає про допомогу
Monte. Фото: HLTV
Перший великий міжнародний турнір з CS 2 ризикує пройти без Monte. Команда не зможе виїхати на IEM Sydney через відсутність дозволів і нині вона просить про допомогу.

Українська команда Monte ризикує пропустити турнір IEM Sydney 2023, який стане першим у CS 2. Причина – у відсутності дозволу на виїзд за кордон, про це йдеться у каналі Monte в Telegram.

«Для нас це чергова змога заявити про себе на весь світ та гідно представити український стяг на іншому континенті. Але, на жаль, наразі ми не маємо змоги перетнути кордон, адже наші гравці та тренер наразі знаходяться на території України – ми завжди тримали слово і повертались після турнірів додому».

Через це клуб звернувся за допомогою:

«Тому, чи не вперше, ми вимушені просити допомоги. Міністерства, федерації, фонди – якщо у вас є змога допомогти нам законно виїхати на турнір, будь ласка, напишіть нам».

  • Раніше Monte виїжджали на міжнародні змагання завдяки дозволам Федерації кіберспорту України, але через затримку деяких гравців остання внесла команду до чорного списку Мінспорту і Monte втратили таку можливість.
  • Згодом команда почала їздити на турніри за сприяння Міністерства цифрової трансформації України і в такі неприємності не потрапляла.
  • У разі, якщо Monte таки не зможуть прибути до Австралії, це може вплинути на участь у інших великих турнірах, адже організатори можуть просто не запросити команду.
  • IEM Sydney 2023 стартує 16 жовтня.