Рейтинг найбагатших боксерів в історії: з братами Кличками в топ-10, а чи є у списку Усик та Ломаченко

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
3616
0 голосів
Рейтинг найбагатших боксерів в історії: з братами Кличками в топ-10, а чи є у списку Усик та Ломаченко
Брати Клички. Фото: Google
Журналісти видання Wealthygorilla опублікували рейтинг найбагатших боксерів в історії. До престижного списку потрапили Віталій та Володимир Клички, а ось Василь Ломаченко та Олександр Усик опинилися поза ним.

Найбагатшим боксером в історії видання Wealthygorilla назвало американця Флойда Мейвезера, який заробив 450 мільйонів доларів. На другій позиції колишній суперник Моххамеда Алі Джордж Форман – 300 млн доларів. Замикає топ-3 Мені Пакіао з банківським рахунком в 200 млн доларів.

У рейтинг також потрапили брати Клички – Віталій з 80 млн посів десяту позицію, а Володимир зайняв восьме місце – 90 млн.

Журналісти згадали про кар’єру політика старшого з братів-боксерів та титул вічного чемпіона.

«Український політик і колишній професійний боксер Віталій Кличко будував кар'єру з 1996 по 2013 рік, протягом якої він виграв кілька чемпіонських поясів у суперважкій вазі.

Після відходу з боксу він став видатним політиком України, ставши мером Києва 2014 року. Володар численних нагород і відзнак, Віталій Кличко був названий WBC вічним чемпіоном світу у важкій вазі в 2016 році».

Наші колеги відзначили і молодшого Кличка, акцентувавши увагу на романі ексбійця з голівудською акторкою Хейден Панеттьєрі.

«Колишній український боксер-важковаговик Володимир Кличко - один із найвидатніших боксерів усіх часів, відомий своєю винятковою нокаутуючою силою.

Після участі в Олімпійських іграх він перейшов у професійний бокс і двічі ставав чемпіоном світу в суперважкій вазі, ставши рекордсменом за тривалістю сукупного володіння титулом у суперважкій вазі за весь час. Раніше він був у стосунках з американською акторкою Хайден Панеттьєрі, від якої у нього є дочка».

Топ-10 найбагатших боксерів в історії

  1. Флойд Мейвезер – 450 млн доларів
  2. Джордж Форман – 300
  3. Менні Пакіао – 200
  4. Оскар Да Ла Хойя – 200
  5. Сауль Альварес – 180
  6. Ленокс Льюїс – 140
  7. Шугар Рей Леонард – 120
  8. Володимир Кличко – 90
  9. Ентоні Джошуа – 80
  10. Віталій Кличко – 80

Тайсон Ф’юрі посів 11-ту сходинку з 65 мільйонами доларів на рахунку в банку.

Варто зазначити, що рейтинг може викликати сумніви, адже лише за другий поєдинок проти Ентоні Джошуа Олександр Усик заробив 34 мільйони доларів. А за свою професійну кар'єру близько 52 мільйонів доларів. Про це повідомляє Sportekz.

Подібні показники мали допомогти посісти нашому чемпіону 12 сходинку у рейтингу.

Також дивує відсутність у топ-50 легендарного Майка Тайсона, який за час виступів на рингу, за різними даними, заробив близько 400 млн доларів.

  • Тайсон Ф’юрі та Усик проведуть поєдинок 17-го лютого в Ер-Ріяді, Саудівська Аравія. На кону протистояння стоятиме титул абсолютного чемпіона світу в суперважкій вазі.