IBF поставила умову перед боксером, якому віддав свій пояс Усик: який вибір отримав Дюбуа

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
2804
1 голос
IBF поставила умову перед боксером, якому віддав свій пояс Усик: який вибір отримав Дюбуа
Даніель Дюбуа. Фото: Google
Чемпіон IBF у надважкій вазі Даніель Дюбуа матиме право на добровільний захист титулу до 22 квітня, після чого буде зобов'язаний провести бій з обов'язковим претендентом.

Олександр Усик (22-0, 14 КО), як переможець поєдинку за титул абсолютного чемпіона світу у надважкій вазі, був зобов’язаний провести захист титулу IBF без будь-яких проміжних боїв.

Однак український боксер планує зустрітися у реванші з Тайсоном Ф'юрі (34-1-1, 24 КО). Тому українець вирішив відмовитися від титулу IBF.

Врешті-решт, організація призначила Даніеля Дюбуа володарем поясу. Британець успішно захистив свій титул 21 вересня, відправивши Ентоні Джошуа у нокаут у п'ятому раунді бою.

Даніель Дюбуа матиме право провести добровільний захист титулу до 22 квітня, Sky Sports.

Зазначається, що британець зможе обрати будь-якого суперника з топ-15 рейтингу федерації.

Після 22 квітня Даніель Дюбуа буде зобов'язаний провести бій з обов'язковим претендентом, який визначиться у бою між німцем Агітом Кабаєлом і боксером з ДР Конго Мартіном Баколе.

  • Голова Генерального управління Саудівської Аравії з питань розваг Туркі Аль-Шейх раніше заявив, що реванш між британськими боксерами може відбутися 22 лютого.
  • Проти Ентоні Джошуа Олександр Усик бився у вересні 2021 року та серпні 2022-го. Українець виграв за очками одноголосним та роздільним рішенням суддів відповідно. Обидва поєдинки були за титули WBA, WBO та IBF.
  • З Данієлем Дюбуа українець зустрічався в серпні 2023 року і здобув перемогу нокаутом у дев’ятому раунді. На кону стояли титули WBA, IBF і WBO.