За що арештували Усика в Кракові: стали відомі деякі подробиці

Аватар Олександр Калінін Олександр Калінін
11960
5 голосів
За що арештували Усика в Кракові: стали відомі деякі подробиці
Олександр Усик, фото: Getty Images
Дружина чемпіона світу з боксу у надважкій вазі за версіями WBA, WBO і WBC Олександра Усика (22-0, 14 КО) Катерина відреагувала на його арешт у аеропорту Кракова.

Як вже повідомлялося, чемпіона світу з боксу у суперважкій вазі Олександра Усика заарештували в аеропорту Кракова. Декілька джерел повідомили, що Усика і його тренера Сергія Лапіна затримали через стан, непридатний для подорожі літаком. Коли боксер запевнив, що їх втома пов'язана з 14-годинною подорожжю автомобілем з Києва до Кракова, українців відпустили.

Відео із заарештованим Усиком

Згодом дружина Усика Катерина опублікувала в себе в Instagram сторіс, в якій написала наступне:

«Все нормально, все добре!!! Пізніше Олександр все пояснить!!! Нічого кримінального... Всім спокійної ночі!!!».

За дорученням очільника МЗС, Генконсул України в Кракові вже терміново виїхав до аеропорту для з'ясування обставин арешту Усика. Міністр також доручив Генконсулу висловити протест та обурення таким ставленням до Усика польській стороні.

Врешті-решт, у справу довелося втручатися президенту України Володимиру Зеленському, після чого нашого чемпіона нарешті відпустили.

«Поговорив телефоном з Олександром Усиком, коли він був затриманий. Я був обурений таким ставленням до нашого громадянина й чемпіона. Доручив міністру закордонних справ України та міністру внутрішніх справ України негайно розібратися в усіх деталях інциденту в аеропорту Кракова.

Щойно мені повідомили, що все вже добре, нашого чемпіона відпустили і більше його ніхто не затримує», – написав Зеленський.

Згодом у соцмережах висловився і сам боксер:

«Друзі, все добре. Сталося непорозуміння, яке швидко вирішилося. Дякую всім, хто хвилювався. Дякую українським дипломатам за підтримку. І респект польським правоохоронцям, які виконують свої обов'язки, не зважаючи на зріст, вагу, розмах рук і регалії».

Усик скоро має розпочати підготовку до реваншу з Тайсоном Ф'юрі (34-1-1, 24 КО), який пройде 21 грудня. Також він планував відвідати бій Ентоні Джошуа і Даніеля Дюбуа, який 21 вересня відбудеться в Лондоні.